Общински ученически турнир по борба готви “Локомотив”

Публикувано на пн, 22 окт. 2018
65 четения

Спортен клуб по борба “Локомотив” (ГО) ще организира турнир за деца, родени 2006, 2007 и 2008 г., съобщиха от клуба. Надпреварата е в зала “Никола Петров” на 7 ноември (сряда) от 14 часа. Поканата е към всички училища в Горнооряховска и Лясковска общини, като всяко училище може да участва с неограничен брой състезатели в отделните категории.
Състезанието ще се проведе по правилника на ФИЛА. Схватките са в две части по две минути и 30 секунди почивка. Предвидени са седем теглови категории – 30, 35, 40, 45, 50, 60 и над 60 кг. Клубът ще награди първите трима състезатели във всяка категория с медали.
Междувременно състезателят на горнооряховския “Локомотив” Мартин Маринов спечели бронзов медал от международния турнир “Лютви Ахмедов” в Разград. В 21-то издание на турнира по борба за момчета се включиха над 110 състезатели – не само от всички български клубове, но и от Турция. Южната ни съседка се представи с три отбора – от Одрин, Истанбул и Бурса. “Локомотив” участва с двама състезатели. В кат. 68 кг Мартин Маринов стигна до третото място и бронзовия медал. В първата си схватка той загуби с 2:4 точки от бъдещия шампион в категорията Йонуз Емре от Истанбул. Той изведе Мартин до репешажите, където горнооряховският борец победи с 10:2 Леркан Мехмедов от Търговище, а след това прегази с 10:0 Адриан Вълканов от Сливен и спечели бронза.
Вторият борец на “Локомотив” Емил Ангелов започна със загуба от Ердал Галип от Бургас, който впоследствие стана шампион в категория 52 кг. След това Емил загуби и от Ердан Кабилов от Разград и остана извън разпределението на медалите.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново