Женското хандбално първенство с нов формат

Публикувано на чт, 29 сеп. 2016
120 четения

В нов формат ще се проведе хандбалното първенство при жените в “А” РХГ през новия сезон 2016/2017 г. Причината е, че отборите, заявили участие в шампионата, са само шест – “Етър-64” (Велико Търново), “Свиленград-ПУ” (Свиленград), “Бъки” (Габрово), “Шумен-98” (Шумен), “Поморие” (Поморие) и “Ники спорт” (Сливница).
На проведеното си заседание Управителният съвет на Българската федерация по хандбал определи следната система за игра:
Шестте тима ще играят “всеки срещу всеки” в два тура (общо 10 кръга). След това петият и шестият ще запазят местата си в крайното класиране, а първите четири отбора отново ще започнат срещи помежду си. Те отново ще играят “всеки срещу всеки” в два тура (общо 6 кръга), без да се зачитат резултатите им от първото завъртане.
След вторите 6 кръга, третият и четвъртият ще запазят местата си в крайното класиране, а първият и вторият ще се срещнат в Суперфинален плейоф за титлата, в който ще се играе до две победи от три мача.
Плановете са новото първенство да стартира на 8 октомври (събота). По програмата все още се работи и окончателният ѝ вариант с дни и часове на провеждане на срещите ще стане ясен в края на септември.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново