Четири златни медала за “Хемус” от балканското първенство по таекуондо

Публикувано на ср, 28 сеп. 2016
200 четения

Над 630 състезатели взеха участие в 18-ото Балканско първенство по таекуондо, проведено в Дупница през уикенда. България за първи път беше домакин на форум от толкова висок ранг, а оценката на международните делегати за организацията, провеждането и цялостната атмосфера, беше отлична. Участниците премериха сили на общо 6 игрални полета, пет от които за дисциплина спаринг и едно за дисциплина пумсе. “Хемус таекуондо център” участва в съставите на националните отбори с 10 състезатели. В спаринга балкански шампион при децата до 11 години стана Никола Дачев в кат. 33 кг. Възпитаникът на треньора Румен Димитров елиминира последователно състезател от Босна и Херцеговина със 17:0, на полуфинала с резултат 11:3 победи отстрани участник от Молдова, а на финала се наложи над сърбин с 11:5. Много силно се представиха и останалите състезатели на “Хемус” в дисциплина пумсе (форма). Румен Димитров спечели златен медал на тройка мъже и е втори индивидуално при мъжете. Габриел Йорданов стана балкански шампион на тройка кадети, на двойка със Симона Димитрова е на пето място, а индивидуално е шести. Мартина Димитрова завоюва сребърен медал на тройка момичета до 11 г. Йордан Добрев е със злато на тройка кадети и е трети на двойка кадети с Милица Петрова. Йоана Йорданова е със сребърен медал на тройка жени (18-30) и в двойка с Димитър Сейков и пета в индивидуалното. Димитър Сейков спечели три сребърни медала. Индивидуално, с тройка мъже (18-30 г.) и в двойка с Йоана Йорданова. Милица Петрова е първа с тройка момичета и трета в индивидуалното при кадетките и в двойка с Йордан Добрев. Симона Йорданова в двойка с Габриел Йорданов се подредиха на пето място. Без медал, но с добра игра се отличи и Кристиян Пенков при деца 44 кг.
Димитър Сейков за съжаление прекрати участието си в спаринга след контузия от удар в ръката. Но затова пък стигна до второ място в пумсе в сериозна конкуренция на състезатели от Сърбия и Турция.
Със спечелените медали горнооряховският клуб допринесе за отборната купа на България в дисциплина пумсе (форма). България се нареди на първо място в общото класиране при кадетите със 7 златни, 6 сребърни и 9 бронзови медала, следвана от Сърбия и Турция. При юношите страната ни е втора с 5 златни, 5 сребърни и 8 бронзови медала.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново