“Локо” (ГО) си вкара автогол и падна от “Левски”

Публикувано на ср, 28 сеп. 2016
160 четения

Автогол в последните секунди на първото полувреме донесе победата на “Левски” срещу горнооряховския “Локомотив”. Единственият гол в мача дойде след автогол на Мартин Кавдански, който опита да изчисти центриране на Сашо Александров в последната минута на първото полувреме и топката попадна в собствената му врата.
Преди мача двата тима почетоха с едноминутно мълчание легендата на домакините Костадин Тодоранов – Кецито, който почина в трагичен инцидент. За “Локомотив” дебютираха новите попълнения Цветан Генков и Кифуети. Цял мач изигра и Матиас Курьор. Играчите на Ангел Червенков се раздадоха много на тежкия терен, тъй като през цялата среща валя силен дъжд, но голови положения пред Боян Йоргачевич липсваха. Столичани водеха инициативата през цялата среща, но също изпитваха трудности да създадат чисти положения пред вратата на Банков.
Второто полувреме започна с положение пред Адениджи, но Банков изби. Гостите искаха две дузпи, първо за игра с ръка на Николай Христов, а след това за нарушение за Нар. В 86-ата минута “Левски” пропусна най-добрата си възможност. Този път Кавдански се намеси умело и изби пред голлинията. Играчите на Червенков записаха шесто поредно поражение във всички турнири. По-тежката задача е, че трябва да започнат да бележат, тъй като нямат попадение от 14 август срещу “Черно море” (2:2). В този период “Локомотив” записа само загуби и головата му разлика е 0:12 в първенството и купата.
“Локомотив”: Николай Банков, Стефан Цонков, Мартин Кавдански, Венцислав Керчев, Димо Атанасов, Николай Христов, Симеон Мечев (к), Владислав Узунов (82 Генчев), Кифуети (88 Желев), Матиас Курьор, Цветан Генков.

Ангел Червенков отново доволен от играта

“Доволен съм от отношението на отбора и влагането на всеки. Тактиката ни също проработи. Затруднихме противника и не му дадохме почти никакви шансове. Не знам дали въобще имаше чисти положения за “Левски”. Демонстрирахме увереност в мача. Видяхте, че стояхме добре срещу първия в класирането, но за съжаление отново имахме малшанс”, заяви Червенков.
“Опитват се да вкарват напрежение определени хора, но на мен не ми пречи. Лошо е, че това се отразява на футболистите. Още по-неприятно е, че това го правят хора, близки до отбора. Не знам какви интереси имат, аз ли им преча? Трябва да се види къде е проблемът и какво трябва да се направи. Знаят се кои са тези хора, но не искам да им правя реклама”, завърши наставникът.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново