Жени Кирвиков отново първи в “Шапката на Капабланка”

Публикувано на ср, 19 апр. 2017
309 четения

Жени Кирвиков отново стана първи в турнира по ускорен шахмат за ветерани “Шапката на Капабланка”, който се провежда ежемесечно вече седма година в Клуба на пенсионера “Втора младост” във Велико Търново.
С уверената си и безкомпромисна игра офицерът от резерва за втори пореден път стана носител на почетния преходен приз, като с този си успех създаде прецедент. В случай че спечели и последния за този сезон майски турнир, за което има голяма доза вероятност, Шапката на Капабланка според регламента би станала завинаги негово притежание, съобщи Живко Хлебаров.
Това е вече 11-ата победа на Жени Кирвиков от учредяването на състезанието, като още на второто издание спечели първото място с актив от 9 точки от 9 възможни – рекорд, който все още не е повторен от никой от участниците.
На второ място с 6 т. от 9 възможни е неговият постоянен съперник за първите места о.р. Атанас Атанасов, също многократен победител в състезанието. Трети е Петър Агов, депутат от Великото народно събрание, следван от вечния голмайстор на “Етър” м.с. по футбол Димитър Цеков.
За отличното и безпроблемно провеждане на турнира главна заслуга има м.с. Иван Илийков, който отново по необходимост се зае да изпълнява ролята на организатор и участник, което обаче не можа да не се отрази на неговото представяне. Голям принос имаше и главният арбитър – съдията от международна категория м.с. Тончо Демирев, чиято безпристрастна и обективна преценка спомогна за липсата на напрежение между участниците.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново