Започнаха да валират пистата на “Ивайло”, асфалтът – до месец

Публикувано на чт, 23 апр. 2015
230 четения

Валирането на лекоатлетическата писта на стадион “Ивайло” от вчера е в ход. Валякът вече започна последно изглаждане на участъка. Предстои отгоре да бъде насипана по-дребна фракция, след което “Пътни строежи” ще полагат асфалтовото покритие.
Надеждите на великотърновската спортна общественост бяха до 10 май стадионът да е готов за ползване. На този ден е дербито между отборите на “Етър” и “Спартак” (Плевен), а на следващия ден започва и международният юношески турнир “Проспорт Арайвълс иди къп”. На него се очакват отбори от страната и чужбина, като ще се играе в три възрастови групи, а мачовете трябва да са във Велико Търново, Ресен и Шемшево. В турнира ще участва и английският “Ливърпул”, който е със статут на специален гост и неговите мачове ще се играят на стадион “Ивайло”, включително срещу “Етър”.
Договорът ни с фирмата изпълнител е асфалтът да бъде положен до 21 май, заяви шефът на “Пътни строежи” Румен Игнатов. “Сключили сме договор да бъде насипана фракция и да се асфалтира, който е със срок 30 дни, считано от вчера. При това зависим и от времето, дано е хубаво. От днес трябва да започне насипването на фракцията”, поясни Румен Игнатов. Според него асфалтовото покритие обаче една ли ще стане за по-малко от месец, тъй като фирмата има и други ангажименти.
Така остава надеждата, след като фракцията бъде валирана и изгладена, стадионът да е достатъчно годен да се играят мачове и да не се застрашава здравето на футболистите и без асфалтовото покритие край терена.
Най-малките участници в турнира, набор 2003 г., ще играят мачовете си на чудесния терен в Шемшево. Президентът на “Етър” Александър Нанков благодари на кмета на Шемшево Кирил Ангелски за грижите, които полага за затревения терен. Благодарности получиха и шефът на “Пътни строежи” Румен Игнатов за съдействието при валирането на терените в Шемшево и Леденик, както и председателят на кооперацията в Самоводене Валентин Мицканов за наторяването на терена в Самоводене.
След асфалтовото покритие на пистата на стадион “Ивайло” ще продължи ръчната работа по шпакловането и боядисването във виолетово на борда около трибуните, поставянето на предпазни огради върху него, възстановяването на сектора за гости зад източната врата. Последният етап е полагането на настилката на пистата от немската фирма, като първоначалният пусков срок на обекта – декември м.г., бе пренасрочен за края на юни.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново