Закриха официално “Видима”, “В” група остана с 13 отбора

Публикувано на пт, 30 ян. 2015
225 четения

“Видима-Раковски” бе закрит и отборът му няма да продължи първенството в Северозападната “В” група. От клуба обявиха, че поради липсата на финанси повече няма да се развива мъжки футбол. Детско-юношеската школа също е почти закрита, като остават само детските отбори, с които ще се занимават едва двама треньори.
Председателят на съвета на директорите на “Видима-Раковски” Красимир Кръстев подаде оставка на Общото събрание на клуба, провело се на 12 декември. Причините за решението му са увеличените служебни ангажименти и невъзможността му да подпомага активно футболния клуб. Сега беше взето решение да се спре финансирането на мъжкия и юношеските отбори до изчистването на задълженията към кредитори и служители. Разчетите са това да се случи в рамките на 2015 година.
Във “Видима” ще продължат подготовка само детските отбори. Те ще бъдат ръководени от треньорите Мартин Дойчев, който досега беше начело на мъжкия тим, и Милен Ванков. Двамата специалисти са единствените хора, оставащи на работа в клуба.
За да се съхранят терените и цялата спортно-техническа база и да се осигури добро стопанисване, уговорено е с кмета на Севлиево да се прехвърлят към Общината работниците по поддръжката, които бяха на щат в клуба.
През есента “Видима-Раковски” завърши на пето място в класирането, като загуби гостуванията си на “Спартак” (Пл) и на “Етър”. Напролет и двата тима трябваше да гостуват в Севлиево, но сега ще запишат служебни победи с по 3:0, а резултатите от есента се запазват. Новината обаче не е добра за “виолетовите”, тъй като напролет ще има едва 12 кръга, в които те трябва да стопяват 5-те точки пасив от водача “Спартак”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново