Загуби за “Академик”, “Павликени” и “Янтра” (ПТ)

Публикувано на вт, 31 окт. 2017
143 четения

И трите отбора от Великотърновска област в Северозападната Трета лига загубиха своите гостувания в поредния 12-и кръг. Най-малка бе загубата на свищовския “Академик”, който гостува в Габрово на “Янтра” и отстъпи с 3:2. Мачът закъсня с 45 минути заради липсата на линейка и медицинско лице.
“Студентите” започнаха добре и в 11-ата минута Пламен Илиев пропусна да засече отблизо центриране на Лилян Маринов, а после Стефан Гинчев не можа да уцели очертанията на вратата с глава след хубав пробив по десния фланг на Петър Петров. Пламен Кожухаров обаче откри за домакините в 19-ата минута с подаване от Константин Йорданов, след като малко преди това бе пропуснал сам срещу вратаря при страхотен свой самостоятелен рейд от центъра. В 38-ата минута отново той елиминира вратаря и бе съборен от Петър Петров, като последва дузпа, а брат му Християн Кожухаров я вкара за 2:0. В самия край на полувремето “студентите” върнаха един гол чрез Мартин Колев, дошъл след хубав удар от 20 метра. В 51-ата минута “Академик” можеше и да изравни, като Колев сложи топката на главата на Стефан Гинчев, който на метър пред опразнената врата пропусна.
“Янтра” покачи на 3:1 в 60-ата минута – Йорданов стреля от малък ъгъл, вратарят Тодор Ценов изби топката, но с добавка на голлинията Иво Георгиев бе точен. Гостите натискаха до края, но върнаха още един гол чак в последната минута, когато Стефан Гинчев с глава оползотвори центриране на Колев.

“Павликени” падна с 2:0 във Видин

“Павликени” падна с 2:0 при гостуването си на “Бдин” във Видин пред около 120 зрители в мач, игран при силен вятър. Гостите пристигнаха дори ден по-рано в крайдунавския град, но бяха без четирима основни футболисти. Алекс Георгиев откри резултата за домакините в 25-ата минута, последваха няколко пропуска на видинчани, а пет минути преди края на мача Цветан Цветанов реши всичко с второ попадение.

Тръмбешчани без шансове в Славяново

“Янтра” (Полски Тръмбеш) гостува на “Вихър” (Славяново) и загуби с 3:0. Гостите не играха лошо и удържаха до 45-ата минута, когато Йоан Петков получи пас отдясно и откри резултата. В 57-ата минута далечен изстрел на Борислав Иванов хвана стража на “Янтра” в крачка за 2:0. Тръмбешчани опитаха да изнесат играта и голови възможности се разкриха пред Калоян Илиев и Николай Иванов, но и двамата не успяха да се разпишат и да върнат интригата на терена. Малко преди края на мача контра на “Вихър” бе завършена от новото попълнение Орлин Орлинов с трети гол. С най-предно класиране от отборите от областта е “Академик”, който е девети, “Павликени” заема 12-о, а “Янтра” (П. Тръмбеш) 13-о място.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново