Етърки с чудесна победа над “Берое”

Публикувано на вт, 31 окт. 2017
62 четения

Женският тим на “Етър” взе важна победа с 2:1 над силния състав на “Берое”. Мачът, игран в Ресен, бе оспорван и интересен. Първите двайсетина минути преминаха с натиск на “виолетовите”, който донесе и първия гол – една контра бе завършена от Мирела Моева с гол във вратата на старозагорки за 1:0. “Болярките” имаха още две възможности пред Даяна Георгиева и Мирела Моева, но не успяха.
“Берое” изравни играта и показа, че няма да се даде лесно. След едно центриране от корнер и разбъркване гостенките успяха да изравнят – 1:1. Така дойде и почивката. През втората част “Етър” определено бе по-добрият отбор на терена и потърси второ попадение. Мирела Моева излезе сама в чиста позиция, но стреля във вратарката. В 75-ата минута Даяна Георгиева направи чудесен пробив отляво и намери Симона Стоянова, която донесе победата.
Етърки излязоха в мача с нови виолетови екипи, благодарение на помощта на Иван Пъргавелов. След шестия кръг тимът е на 7-о място с 6 точки от две победи и две загуби, но има цели два изиграни мача по-малко, като веднъж почиваха, а срещата им с “Пълдин” бе отложена. В следващия кръг на 5 ноември “виолетовите” гостуват на аутсайдера “Олимпия” (Шумен), който е с шест загуби до момента.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново