Юношите на ХК “Раховец 2008” са зонален шампион в зона “Мизия”

Публикувано на пн, 25 май 2015
397 четения

Юношите до 16 години на ХК “Раховец 2008” станаха зонален първенец по хандбал в зона “Мизия”. Горнооряховските “тигри” бяха домакини на заключителния зонален финал, който се проведе в събота в зала “Никола Петров”. Представителят на областта изигра два безупречни мача, в които победи връстниците си от “Чардафон” (Габрово) с 14:12 и “Левски” (Левски) с 25:19 и директно се класира на държавния финал в Бургас. Горнооряховските хандбалисти правят отличен сезон и са без загуба до момента. Двама състезатели на “Раховец 2008” бяха наградени с индивидуални призове. Владислав Йоргов бе избран за най-полезен състезател, а Георги Маринов е най-добър вратар.
В средата на месец март възпитаниците на Пламен Панев, Мариета Чолакова и Илияна Якова спечелиха купата България и имат възможност да направят дубъл през сезона в тази възраст.
Междувременно юношите до 14 години на ХК “Раховец 2008” попаднаха в група Б на държавните финали, които ще се проведат в Габрово. Техни съперници са “Спартак” (Варна), “Асти-91”(Хасково) и ХК “Левски” (Левски). В група “А” са отборите на “Локомотив” (Мездра), “Осъм” (Ловеч), ХК “Мартен-67” (Мартен) и “Фрегата” (Бургас).
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново