“Зоки” с 23 купи и грамота от министъра на културата

Публикувано на пт, 3 юли 2015
270 четения

Сериозен успех постигна СК “Зоки” в Международния детски фестивал на изкуствата “Трикси” в Албена под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидов. 14-те танцьори на клуба на възраст от 6 до 23 г. спечелиха 23 купи и лауреатски дипломи.  Международното жури изказа възхищението си от високото ниво на подготовка на великотърновските танцьори, което се дължи на треньорите Зорица Радловска и Даниела Захариева и гост-хореографа Евгения Трофинчук, която е световен шампион на Русия по танцово шоу.
При най-малките участници първи места спечелиха Магдалена Брайнова, Преслава Драгомирова и Ралица Стойчева, във втора възрастова група 10-14 г. на първо място се класира Светозар Светозаров, втори места в различните стилове спечелиха Йоана Йорданова, Пламена Александрова, Мария Светозарова, Елизабет Маринова, трето място за Ина Матеева и четвърто място за Ивелина Русева. При най-големите на почетната стълбичка се качиха Симона Коева, Денислава Йовчева и Ангелина Галунска. Първи места спечелиха и дуетите в стил характерни танци Мария Светозарова и Елизабет Маринова и в стил съвременни танци  Гала Захариева и Светозар Светозаров. На първо място се класираха и формациите на клуба в различните стилове.
За най-добър танцьор на фестивала беше избрана състезателката на СК “Зоки” Гала Захариева, на която беше връчен Гран при за цялостно участие. Най-голямото признание бе грамотата, връчена от министъра на културата Вежди Рашидов  за творчески постижения на ръководителя на клуба Зорица Радловска.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново