“Локо” (ГО) пробва Мартин Райнов, вратарят Рашков се контузи в Плевен

Публикувано на пт, 3 юли 2015
377 четения

Горнооряховци загубиха с 2:0 в Плевен, утре играят с “Нефтохимик”

23-годишният халф Мартин Райнов започна тренировки с “Локо” (ГО). Той вече се е споразумял с ръководството за условията, но все още няма подписан договор. Райнов е юноша на “Берое” и носи един сезон екипа на “Етър”, а в последните две години игра за “Хасково”.
Сигурни нови попълнения са вече Милен Желев от “Ботев” (Гълъбово), Руслан Куанг от “Ботев” (Вр) и защитникът Петър Альошев, който игра в елита под ръководството на Сашо Ангелов в “Ботев” (Враца), бил е и в “Любимец” и “Хасково”. Десет от досегашните играчи преподписаха нови договори – Рашков, Пенев, М. Иванов, Михайлов, Мицаков, Фиданин, Димитров, Трифонов, Балъков и Н. Иванов.
Вратарят Радослав Рашков обаче получи сериозна контузия по време на последната контрола в Плевен срещу “Спартак”. До края на седмицата ще бъде картотекиран другият вратар Венци Димитров, който идва от “Етър”. Голмайсторът на “Локомотив” и “Б” група Янаки Смирнов все още няма нов отбор и има възможност да остане при “черно-белите”. Смирнов трябва да обяви окончателното си решение също до края на седмицата.
Старши треньорът Сашо Ангелов продължава да търси подкрепления за нападението си, за да завърши селекцията за новото първенство.
“Железничарите” записаха втора загуба в контролните си срещи. Те паднаха с 2:0 в гостуването си на новака в “Б” група “Спартак” (Пл), като преди това отстъпиха на “Берое” и направиха реми на “Ботев” (Гълъбово).
Два гола за подмладения плевенски тим заби юношата Преслав Антонов, който излезе като титуляр в двубоя на мястото на голмайстора от миналото първенство Стефан Христов. Плевенчани подпечатаха своя успех още през първото полувреме, след което вече водеха с 2:0. Наставникът на домакините Бойко Цветков пусна в стартовия състав само четирима от основните си футболисти. Гостите от Горна Оряховица почти не създадоха опасности пред двамата вратари на “Спартак” Марин Орлинов и Димитър Пантев.
В 20-ата минута Преслав Антонов можеше да вкара, но ударът му с глава беше спасен лесно от стража на гостите Рашков. Десет минути по-късно младокът се реабилитира, като отбеляза хубаво попадение. Той получи пас в наказателното поле от Васил Шопов и с точен и плътен шут по земята в долния десен ъгъл откри – 1:0.
В 37-ата минута бранител на “Локомотив” направи грешка, като опитът му да върне една топка към вратаря на “железничарите” беше неуспешен и дебнещият наблизо Антонов се добра пръв до кълбото и с леко чукване я мушна в мрежата за втори път – 2:0.
Веднага след това вратарят Радослав Рашков получи контузия и бе заменен от Венци Димитров. Локомотивци имаха една възможност – удар от дъгата на наказателното поле мина на сантиметри до десния стълб.
През второто полувреме “железничарите” владееха повече топката, но атаките им бяха повече стихийни и до нови голове в проверката не се стигна.
“Резултатът не ме притеснява, нормално е в тази фаза на подготовка да не търсим победи, а обиграване. Все още не сме напаснали отбора, новите футболисти не са свикнали със стила ни на игра. Аз от своя страна правя експерименти и искам да видя различни варианти на постройка. В случая исках да видя как работят при умора. В такава ситуация очаквам от футболистите си да проявят характер. Неприятното е не резултатът, а че дадохме доста жертви. Няколко футболисти се оплакват от болки, а най-лошото е контузията на вратаря Рашков. При него се обади старата травма, която го извади от игра в края на миналото първенство. Дано не се окаже нещо лошо и да няма проблем с връзките.
Не съм доволен от някои от футболистите, дошли на проби, и те вероятно ще бъдат освободени. Нека обаче първо мине проверката с “Нефтохимик”. Селекцията не е приключила, търсим офанзивен играч, тъй като нападението ни е слабото място в момента. Създаваме положения, но малка част реализираме”, коментира старши треньорът Сашо Ангелов.
“Локо” (ГО): Рашков, Куанг, Альошев, М. Иванов, Фиданин, Михайлов, Желев, Бориславов, Дагалов, Балъков, Трифонов (В. Димитров, Ат. Димитров, Мицаков, В. Иванов, Сандов, Илиев, Харизанов, Н. Иванов).
Утре локомотивци играят срещу “Нефтохимик”, който е на подготовка в Трявна, а за 11 юли е договорено гостуване на “Черно море” във Варна.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново