“Виолетовите” с две победи над “Локо” като гости

Публикувано на пт, 21 авг. 2015
182 четения

С две победи се завърнаха футболистите на “Етър” от стадиона на “Захарни заводи” в Горна Оряховица, които в контролни срещи надиграха “Локо” (ГО).
Децата на “Етър” (родени 2001) играха срещу юноши младша възраст на “Локомотив” ГО (родени 1999), но това не им попречи да спечелят с 4:3. Първото полувреме не предвещаваше подобен резултат, като физически по-здравите футболисти на домакините натикаха в собствената им половина гостите. Атаките към “виолетовата” врата следваха една след друга, но добре групираната защита не допускаше опасни удари към вратаря. При едно по-сериозно положение топката се отби от напречната греда, но “железничарите” така и не съумяха да отбележат гол.
Всичко обаче се промени за три минути в края на първото полувреме. В 31-ата минута при един пряк свободен удар от центъра на терена Алекс Паунчев центрира топката в наказателното поле и там скочилият да играе за нея Бранислав Ботев заблуди вратаря на домакините, като топката тупна пред него, прескочи го и влезе в мрежата за 0:1. Веднага след подновяването на играта от центъра, последва мълниеносна контраатака и влезлият отдясно по крилото Кольо Станев отбеляза за 0:2.
През второто полувреме ролите се смениха и отборът на “Етър” се бе настанил по-трайно в половината на домакините. Това обаче отвори пролуки в защитата и в 42-ата минута при една контраатака защитниците Алекс Паунчев и Мирослав Александров изпуснаха играч на “Локомотив” и той намали резултата на 1:2. Гостите продължиха с натиск, но отново домакините се възползваха от бързината на нападателите си и отбелязаха изравнителен гол в 51-ата минута.
“Болярите” отвърнаха като ужилени и при един пробив отляво Светослав Козарев бе подкосен в наказателното поле, като Кольо Станев превърна в гол отсъдената от съдията дузпа за 2:3. Треньорът Марин Стефанов пусна в игра всички футболисти на “Етър”, като в 65-ата минута домакините се възползваха от това и при пробив отдясно техен нападател от три метра заби топката в мрежата за 3:3.
В последната 70-а минута на мача Бранислав Ботев изведе по крилото Светослав Козарев, който върна топката към Кольо Станев около точката за изпълнение на дузпа и той със силен удар не остави шанс на вратаря на домакините, отбелязвайки своя хеттрик в мача – 3:4 за “Етър”.
При по-малките футболисти на “Етър” (родени 2002) спечелиха убедително мача си срещу година по-големите футболисти от “Локомотив” Г. Оряховица (набор 2001) с резултат 5:2.
Полезни контроли и за двата набора, като се има предвид, че “Етър” (2002) през идващата седмица ще участва в силния турнир “Велинград къп 2015”, а набор 2001 ги очакват тежки мачове в елитната група U15.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново