“Виолетовите” приемат “Витоша” в генерална репетиция за баражите

Публикувано на чт, 2 май 2019
97 четения

“Етър” приема “Витоша” (Бистрица) в последен мач от плейофите за 7-10 място в Първа лига. Мачът е днес от 17:15 ч. на стадион “Ивайло”.
“Виолетовите” вече си гарантираха първото място в четворката и очакват решаващите битки за седмото място, даващо право на бараж за Лига Европа. “Мачът срещу “Витоша” е генерална репетиция за баражите. Идеята е да запазим темпото, да постигнем победа за самочувствие преди важните срещи, както и да имаме поглед върху състоянието на играчите и на кого да разчитаме за предстоящите мачове”, коментира главният мениджър Красимир Балъков.
В тима се завръщат след изтърпяно наказание халфовете Румен Руменов и Георги Сърмов, като последният междувременно подписа договор от лятото с немския “Кемницер”. Единственият отсъстващ е нападателят Иван Петков, който претърпя операция на ахилеса и ще отсъства поне до есента.
Столичният рефер Николай Йорданов ще ръководи днешния мач между “Етър” и “Витоша” (Бистрица). Помощници на Йорданов са Иво Колев и Борислав Колев, а съдийски наблюдател – Георги Йорданов от Габрово. За последно Николай Йорданов свири мач на “Етър” отново срещу “Витоша” – на 3 март в Бистрица, завършил 1:1.
Какво предстои през месец май на “болярите”? Първо те ще срещнат втория от другата четворка, който се очертава да е “Славия”. В момента “белите” изостават с 2 т. от “Локо” (Пд) и в последния кръг гостуват в Русе, докато пловдивчани приемат “Септември” и се нуждаят само от 1 точка. В първия мач “Етър” ще гостува, а реваншът ще е във Велико Търново. Очаква се БФС да обяви точните дати и часове днес. Ако победи, “Етър” ще срещне победителя от другия мач, в който “Ботев” (Вр) играе с “Локо” Пд (или “Славия”). И в този директен мач за 7-мото място етърци ще са гости в първата среща и домакини за реванша.
Билетите за днешния мач “Етър” – “Витоша” отново са на цена 6 лв. за всички и ще бъдат пуснати в продажба от 10 ч. на касата до Спортния диспансер, съобщи административният директор Страцимир Тинчев. От 15:30 часа ще бъде отворена и втората каса, както и входовете на стадиона за мача. От клуба призоваха паркингът пред стадиона да бъде освободен от автомобили днес през целия ден, както и утре, когато на стадион “Ивайло” има мач между юношите старша възраст на “Етър” срещу “Спартак” Плевен. В същото време паркингът ще бъде разчертан.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново