“Виолетовите” биха с 2:1 в Панагюрище след пълно надмощие, вече са втори

Публикувано на пн, 22 авг. 2016
209 четения

“Етър” изигра най-добрия си мач от началото на първенството, като надделя с 2:1 в Панагюрище над коравия тим на “Оборище”. “Виолетовите” категорично надиграха съперника, като освен двата гола нацелиха два пъти и гредите на противниковата врата.
Две промени бе направил Илиян Киряков в стартовия състав на етърци – като титуляри започнаха Михаил Минков и Джихат Кямил. В групата пък бе включен за първи път юношата на “Етър” Тони Маречков.
В 12-ата минута Стефан Неделчев се откъсна сам срещу вратата и бе съборен отзад, но реферът реши ситуацията с фаул и жълт картон за играча на “Оборище” Николай Димитров.
Логичното се случи в 22-ата минута – вратарят на домакините Витанов изби топката и тя попадна у Джихат Кямил, който от 30 метра с прехвърлящ удар направи резултата 0:1. Пет минути по-късно Петър Димитров се откъсна също сам срещу вратата и бе съборен. Реферът Стефан Павлов показа червен картон на Христо Кирев и “Оборище” остана в намален състав.
След изпълнението на фаула Петър Димитров прати топката в гредата. В 35-ата минута Станислав Генчев отправи хубав удар и за втори път нацели гредата на домакините. Малко след това Васил Тачев направи пропуск за “Оборище”.
Домакините се добраха до изравняване в 47-ата минута, когато Никола Иванов стреля от фаул и топката от гредата влетя в мрежата – 1:1. Треньорите на “болярите” Киряков и Чакъров потърсиха промяна и нападателят Иван Петков влезе на мястото на Неделчев.
“Етър” натисна и активно потърси победно попадение. В 56-ата минута пропуск направи Петър Димитров, малко след това и Николай Цветков можеше да се разпише. С още няколко хубави атаки “виолетовите” категорично показаха, че ще търсят победата. Така се стигна до 73-ата минута, когато след центриране отляво от фаул в купа от играчи топката попадна у непокрития Станислав Генчев и той я прати в мрежата на резервния вратар Филип Димитров – 1:2.
До края нещата не се промениха, като в 90-ата минута реферът показа втори червен картон на домакините – на Христо Стамов. След последния сигнал етърци ликуваха заедно с вярната си агитка, която и в този мач подкрепяше тима при поредното гостуване.
С актив от 7 точки “Етър” излезе след съботните мачове на второто място във Втора лига след “Септември” (Сф), който е с 9 точки.
На стадион “Орчо Войвода” присъстваше и треньорът Георги Василев, като след мача стана ясно, че от днес той отново поема поста старши треньор на “болярите”.
“Етър”: Акалски, Минков, Николов, С. Иванов, Скерлев, Ивайло, Ст. Генчев, Цветков, Кямил, Неделчев (55 Петков), П. Димитров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново