“Търновград” и “Етър-64” започват с дерби

Публикувано на чт, 29 сеп. 2022
169 четения

Два отбора ще има в “А” хандбална група при жените Велико Търново. Единият е многократният шампион “Етър-64”, другият – новосформираният ХК “Търновград”, който ще бъде воден от Йонко Стоянов и Зоя Стефанова, а в състава му са бившите етърки Гергана Александрова, Деница Иванова, Петя Кръстева, както и състезателки от досегашния “Бъки”. С дерби започва първенството – двата тима се срещат в неделя от 14:00 ч. в ДКС “Васил Левски”. Хандбалната федерация обяви пълната програма за първенството в елита. Във втория кръг и двата тима гостуват – “Етър-64” на “Сливница”, а “Търновград” на “Бяла”. От третия кръг нататък домакинствата им съвпадат, но етърки ще играят мачовете си в събота, а “Търновград” в неделя. На 3 декември е и второто дерби помежду им, а полусезонът завършва на 10 декември.
БФХ обяви и датите за Купата на България. Осминафиналите са на 26-27 ноември, четвъртфиналите – на 18-19 февруари, а мачовете от финалната четворка – на 11 и 12 март.
Новият ХК “Търновград” изигра вече и контролна среща, като гостува на шампиона “Бяла”. Великотърновки загубиха с 33:19, като най-резултатна със 7 попадения бе Деница Иванова, а за домакините – Соня Богданова и Таке, също с по 7 гола.
ХК “Търновград”: Г. Александрова, Махлянова 2, Маринова, Иванова, Георгиева 1, Стефанова 5, Павлева, Д. Иванова 7, П. Кръстева 2, Самуилова 2.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново