“Севлиево” и “Изгрев” (Царевец) спечелиха купата на кмета на Свищов

Публикувано на пт, 3 юни 2016
185 четения

Осем отбора спориха в първото издание на детския футболен турнир за купата на кмета на Свищов. Състезанието се проведе на 1 юни и бе под патронажа на най-популярния футболен треньор в България Димитър Пенев. Лично той присъства на откриването, поздрави всеки един от участниците и даде началния удар за първия мач.
До финала в групата на набор 2003/2004 г. стигнаха отборите на “Етър” и “Севлиево”. Севлиевци имаха превъзходство в мача за първото място и се наложиха над етърци с 3:0. Така взеха купата на кмета, втори със сребърни отличия остана отборът на “Етър”. Трети е свищовският “Академик”, който спечели бронзовите медали след 3:0 над “Янтра”(Габрово).
В другата възрастова група за родени 2005/2006 г. победител стана “Изгрев” (с. Царевец). Във финалната среща момчетата от отбора преодоляха с 2:1 “Павликени”. И в тази група “Академик” зае третото място. В много оспорвана среща свищовлии се наложиха над “Янтра” (Полски Тръмбеш) с 6:4.
В церемонията по връчването на медалите участваха секретарят на Общината Любомира Петрова и зам.-кметът Борислав Замфиров, а шампионските купи връчи кметът Генчо Генчев.
По време на награждаването той им пожела още по-големи успехи и сподели, че за него всички са победители, щом са взели решението да се развиват в спорта.
Кметът обяви, че тепърва турнирът в Свищов ще разширява мащабите си и обеща догодина да има още повече участници.
Бяха връчени и индивидуални награди. Голмайстор на турнира стана Димитър Костадинов от “Академик”, който успя да отбележи хеттрик срещу “Янтра”. Приз за най-добър вратар бе връчен на Краси Узунов от “Севлиево”, за най-добър защитник – на Тихони Петков от “Янтра”, а за най-добър нападател – на Ерик Костов от “Етър”. Награда получи и най-малкият участник в състезанието – 7-годишният Димитър Евтимов от “Изгрев”.
Патронът на турнира Димитър Пенев благодари за отправената му покана и пожела това състезание тепърва да остави трайни следи в развитието на детско-юношеския футбол в България. Кметът Генчо Генчев връчи на легендарния треньор и на проф. Васил Жечев – бивш ръководител на Съдийската колегия към БФС, почетни значки на Община Свищов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново