“През ноември стадионът трябва да е готов”, заяви Даниел Панов

Публикувано на чт, 24 окт. 2013
289 четения

Стартиралият в началото на март ремонт на тревното покритие на стадион “Ивайло” продължава вече осми месец, въпреки че по предварителни планове трябваше да е готов през юни. Строителите обявиха, че са възникнали допълнителни работи, заради които бе поискано допълнително финансиране от Община Велико Търново. Въпреки че това стана факт, съоръжението все още не е готово и все още се полага последният хумусен слой, върху който трябва да започне зачимяването.
В начален етап още е и строежът на изкуствения терен до Спортното училище, а бъдещият терен западно от “Ивайло” бе замразен. По наболелия въпрос за спортните бази в старата столица потърсихме кмета на Община В. Търново Даниел Панов.
– Г-н Панов, “Етър” победи силен отбор като “Локо” (Мз) в Дебелец, но кога ще се върнат “виолетовите” на стадион “Ивайло”?
– Ремонтът на стадиона беше частично спрян поради допълнителни строително-монтажни работи. Надявам се, че до края на октомври – началото на ноември строителната фирма ще завърши самия обект. Мениджърският екип на “Етър” и управителният съвет показват добър професионализъм в ръководенето на футболния клуб и неслучайно победата над “Локо” (Мз) е знакова.
– Реално кога отборът ще се завърне у дома?
– Предполагам, че от ноември, но има технологично време за затревяването, докато се хванат чимовете. Не мога да кажа точно колко време ще е необходимо.
– Какво става с другия строеж на изкуствен терен до Спортното училище?
– Също има допълнителни строителни работи, тъй като там нямаше геоложко проучване. Имаше такова, но излезе скала. Там изцяло за самия терен отговаря женският футболен клуб “Болярки”. След уточняване с архитекта на проекта и главния архитект на Велико Търново и дирекция “Строителство” в Общината нещата ще продължат.
– А спортната зала до СОУ “Емилиян Станев”?
– Строежът на залата също. За всички проекти, представени в рамките на месец, после излизат допълнителни работи, които трябва да се уточняват.
– Водихте ли разговори с Министерството на спорта за следващия транш за терена до Спортното?
– Това може да ви каже президентът на “Болярки” г-н Грозданов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново