“Павликени” губи с 0:1 от “Левски”

Публикувано на вт, 23 авг. 2016
158 четения

Домакинска загуба с 0:1 допуснаха футболистите на ОФК “Павликени”, след като бяха стартирали сезона с чудесна победа със същия резултат в Червен бряг. “Мачът бе равностоен, но не играхме добре. Както често се случва, след силния мач в предишния кръг, сега играчите се отпуснаха и не бяха концентрирани. Съдийството също не бе убедително, доста обратни фаулове и неточни решения. В последните минути натиснахме, но не можахме да променим нещата”, заяви старши треньорът на павликенчани Милен Петков.
Срещата предложи равностойна игра, като домакините създадоха по две-три чисти положения и през двете полувремена. Още в началото Борислав Иванов можеше да открие резултата, много добра възможност имаше и пред Йордан Йорданов. Таранът и голмайстор на отбора Димитър Кушев също с глава пропусна да прати топката в мрежата. За гостите пък в 30-ата минута голмайсторът на групата за миналия сезон Ивайло Иванов се измъкна сам срещу вратаря Радослав Рашков, но не успя да го преодолее. После пък центрира, топката премина през купа от играчи и неочаквано достигна до Цветан Петров, но той не вкара.
В 57-ата минута падна единственият гол в мача и той бе в мрежата на домакините. След центриране отдясно от фаул Ивайло Иванов нанесе удар с глава, топката се отклони от гредата и от гърба на вратаря Рашков, след което влезе в мрежата – 0:1. После Венцислав Миленов излезе срещу Рашков, но той се намеси отлично, а след удар на Тони Паликрушев топката мина край гредата.
Постепенно обаче гостите започнаха да убиват темпото и да пазят резултата с лежане по терена. “Павликени” опита промяна и в последните двайсетина минути натисна в търсене на изравнителен гол. След поредица от центрирания последваха пропуски отблизо, топката бе избивана от голлинията, но до попадение не се стигна.
В следващия кръг в неделя на играчите на Милен Петков предстои тежко гостуване на временния водач в класирането “Севлиево”.
ОФК “Павликени”: Рашков, Шипкалиев, Илиев, Св. Василев, Цонев, Д. Димитров (56 Андреев), Додуров (68 Чешмеджиев), Чирпанов, Йорданов, Б. Иванов, Кушев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново