“Пападопулу” шампион в зимния турнир

Публикувано на пн, 9 февр. 2015
393 четения

Отборът на “Пападопулу” стана шампион на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”, като на финала взе категорична победа с 3:0 над “Ив комерс”. Над 1500 зрители гледаха финалния мач.
Трибуните избухнаха в 15-ата минута, когато Илиян Димитров откри резултата – 1:0. И през втората част надмощието на “Пападопулу” продължи, въпреки че “Ив комерс” също атакуваше опасно и негови удари минаха в близост до гредите. Хубава комбинация завърши с гол на Илиян Илиев за 2:0 и това окончателно реши мача. В края след поредния удар топката се отклони от Ивайло Тодоров и за трети път навести мрежата на Христанов за класическото 3:0.
В мача за 3-4 място “Амфора” се наложи с 2:1 над “Импулс” и спечели бронзовите медали. Горнооряховци можеха да открият в 7-ата минута, но ударът на Йордан Петров срещна гредата. В 18-ата минута Венци Йорданов обаче технично с едно докосване прати топката в мрежата – 1:0 за “Амфора”. Две минути след началото на втората част Цветан Ганев с далечен удар вкара за 2:0. Съперникът не се предаде и в 24-ата минута Цветан Илиев стреля неспасяемо в далечния ъгъл за 2:1. “Импулс” потърси изравняването и в 32-ата минута бе на косъм от него. В последните секунди дори тимът извади вратаря Манафов и хвърли всички сили напред, но втори гол не падна.
Купата на първенците бе връчена от кмета на В. Търново Даниел Панов на капитана Мариян Генов, а на подгласниците им – от председателя на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов.
С приветствие към всички участници и зрители се обърна кметът Даниел Панов, който поздрави всички отбори за изявите им, а на “Етър” пожела завръщане в професионалния футбол, като се ангажира Общината да продължи да помага на футбола и спорта. “В. Търново е футболен град и всички правим възможното любимият ни отбор “Етър” да се върне в професионалния футбол”, заяви Даниел Панов сред аплодисментите на публиката. “Правим възможното да подобрим състоянието на спортните съоръжения и инфраструктура, инвестирали сме в тях над 5,5 млн.лв. и имате думата ми, че ще продължим да го правим.”
“Пападопулу” получи купа, златни медали и отборна премия от 400 лв., а вторият “Ив комерс” – купа, сребърни медали и 300 лв. Третият “Амфора” стана притежател на бронзовите медали, купа и 200 лв., връчени от Стефан Чакъров.
За най-добър вратар на турнира бе избран Анатоли Гугов от “Пападопулу”, който получи статуетка и премия от 50 лв., връчени от шефа на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС Илиян Недев. Освен тях Гугов се сдоби и с вратарски ръкавици, пратени лично от прездидента на БФС Борислав Михайлов.
Голмайстор стана Иван Иванов от “Долапчиеви”, който отбеляза 16 попадения. Неговата награда – статуетка и 50 лв. премия, бе връчена от секретаря на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов.
Сред гостите на турнира освен кмета Даниел Панов бяха още зам.-председателят на Съдийската комисия на УЕФА Марк Бата, шефът на българската Съдийска комисия Никола Джугански, бившите рефери Ичко Лозев, проф. Йордан Иванов и др.
Съдийският наблюдател на УЕФА Ичко Лозев връчи награда в памет на покойния Георги Шопов. С нея   г-н Лозев иска да стимулира развитието на великотърновските съдии. Свой подарък за реферите, ръководили финалния мач, направи и Марк Бата, който заяви пред зрителите, че е останал приятно изненадан от добрата посещаемост, но като е видял силната игра на финалистите и компетентното съдийство, това има своето обяснение.
Куп награди получи и реферът Светослав Стефанов, който прекратява активната си кариера, но ще продължи да работи за футболния съюз. Стефанов бе отличен със Сребърна значка на БФС и плакет, връчен му от Трифон Иванов, както и със специален плакет от проф. Йордан Иванов – първия български международен съдия по футбол в зала.
Турнирът бе закрит от главния организатор на надпреварата – председателя на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов, който благодари на отборите за качествения футбол и пожела всяко поредно издание на турнира да бъде все по-силно и интригуващо.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново