“Пападопулу” и “Ив комерс” на финал, “Амфора” и “Импулс” играят за бронза

Публикувано на пт, 6 февр. 2015
279 четения

Отборът на “Пападопулу” (вляво) елиминира настоящия шампион “Импулс”.

Отборите на “Пападопулу” и “Ив комерс” стигнаха до заветния финал на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”. Днес от 19:30 ч. те ще спорят за купата и златните медали, а преди това от 18:30 ч. е мачът за 3-4 място между отборите на “Амфора” и “Импулс”.
Както вече писахме, Канал 3 ще излъчи финала. Двубоят и награждаването ще бъдат записани и излъчени на пълен запис ден по-късно от телевизията.
В оспорвани полуфинали “Ив комерс” надделя с дузпи над “Амфора”, а “Пападопулу” би с минималното 1:0 миналогодишния шампион “Импулс”.
Равностоен, но с малко интересни положения бе първият мач между “Ив комерс” и “Амфора”, завършил 0:0. Двата отбора заложиха на предпазливостта и повече разигравания, като се пазеха да не получат гол. “Амфора”, в чиито редове са бившите етърци Стефан Николов, Димитър Кушев, Венци Йорданов, Марин Стефанов, Цветан Ганев, Румен Русев, започна добре, но пропусна две възможности. В 15-ата минута пък “Ив комерс” записа удар в гредата.
Двамата вратари Румен Русев и Пламен Христанов парираха малкото опасности пред вратите си. След почивката силен удар на Мартин Йорданов бе спасен от Русев, а две възможности имаше пред Кушев, но в крайна сметка позиционният мач завърши без голове.
При дузпите обаче и двата тима показаха много точен мерник. Пропуснати бяха само първите дузпи, при които Цецо Ганев и Мартин Йорданов стреляха в аут. После Кушев, В. Йорданов и Тихомир Антонов бяха точни за “Амфора”, а Георги Бижев, Петко Ганчев и Лъчо Русев за “Ив комерс”.
Така се стигна до петата решаваща дузпа, която Стефан Николов пропусна, а Красен Славчев вкара и “Ив комерс” измъкна победата с 4:3, пратила го на финал.
Доста по-динамичен бе вторият мач между “Пападопулу” и “Импулс”. Мариян Генов в 4-ата минута отправи опасен удар, но още в ответната атака Цветан Илиев пък пропусна за горнооряховци.
Особено красиво бе положението в 6-ата минута, когато рейд на Пламен Илиев – Банана от “Импулс” завърши с удар в лявата греда, топката мина по голлинията, удари се в десния стълб и се върна в полето. В края на полувремето “Пападопулу” наложи превес и удар на Илиян Димитров бе спасен от Манафов.
Втората част започна с натиск пък на миналогодишния шампион “Импулс”, като шут на Цветан Илиев бе спасен от Гугов. Решаваща обаче бе 29-ата минута, в която след корнер Илиян Димитров технично с едно докосване прати топката в долния десен ъгъл за 1:0. Това се оказа и единственият гол в мача, като в самия край “Импулс” получи пряк свободен удар и можеше да стигне до равенството, но отново Анатоли Гугов опази мрежата си.
Купи, златни, сребърни и бронзови медали, както и парични премии ще получат първите три отбора в тазгодишната надпревара, съобщи шефът на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов.
Премията за победителя е 400 лева, подгласниците му вземат съответно 300 и 200 лева. Специален подарък ще има за най-добрия вратар, който ще сложи на ръцете си ръкавици, изпратени лично от президента на БФС Борислав Михайлов.
Ще има и още изненади при награждаването, на което се очакват кметът Даниел Панов и доста шефове от БФС и гости на течащия по същото време елитен съдийски семинар във Велико Търново.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново