“Оставиха ме на улицата, без да имам вина”, твърди Добрин Петров

Публикувано на пн, 18 авг. 2014
658 четения

Добрин Петров

Бившият нападател на “Локо” (ГО) Добрин Петров сам потърси медиите, за да даде своята гледна точка по освобождаването си от горнооряховския тим. Както вече писахме, той бе освободен след първия двубой на “железничарите” срещу “Пирин” (Разлог) и до Нова година няма право да играе никъде, тъй като е записал официално мач с досегашния си тим.
“Оставам на улицата за 6 месеца и не мога да играя дори в селските групи. Сашо Ангелов ми каза преди първенството, че ще разчита на мен. Играх в първия мач за сезона срещу “Пирин”, преди това изиграх и всички контроли. И след първия мач ме освободи, без да ми даде никакво обяснение. Поради тази причина аз до зимата нямам право да играя никъде. Не мога да се занимавам с футбол, защото никой няма да ме вземе. Отнесе се супер некоректно с мен и се подиграва с човешки съдби”, твърди Добрин Петров. Нападателят призна, че след два дни треньорът му се е обадил да се връща обратно. “Освободи ме, а след два дни ми се обади: връщай се, приключихме въпроса.
Извинете, но аз имам някакво достойнство, не съм кукла на конци. Нищо не ми обясни, аз исках да разбера причините, но той нищо не ми каза. За мен това е недопустимо в българския футбол”, казва нападателят. Той звънял в БФС, но са му обяснили, че нищо не може да се направи, тъй като има договор с “Локо”.
Добрин Петров се върнал в Севлиево, откъдето е родом, и ще тренира с “Видима-Раковски”.
“Ще тренирам с тях, но не мога да подписвам договор и да получавам пари. Трябва да ходя тези шест месеца в някоя фабрика да работя, тъй като живея на квартира с приятелката си и имам разходи. Да оставиш едно момче като мен на 21 години което обича футбола, на улицата, без да има вина и да му дадеш причина… Най-лошото е, че родителите ми и приятелката ми преживяват всичко много тежко, страх ме е да не им се отрази. Разбирам да ми каже преди първенството: няма да разчитам на тебе, да не ме картотекира и да не играя. Но да почна, да изиграя 45 мин. и изведнъж да ме остави на улицата… Искам да видя сега каква смешна причина ще измисли”, казва Петров.
21-годишният футболист е на мнение, че трябва да се променят законите на БФС, защото на никой футболист не пожелава, без да е виновен, да стои 6 месеца и да ходи да се трепе някъде, а да не може да практикува това, което обича.
“Янтра ДНЕС”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново