“Орлетата” обърнаха “Локо” (ГО) и отнесоха трите точки в Благоевград

Публикувано на пн, 25 авг. 2014
295 четения

“Локомотив” (ГО) загуби драматично с 1:2 срещу “Пирин” (Благоевград) в мач от 4-ия кръг в “Б” група. Поражението е второ за горнооряховци на свой терен, след загубата от “Пирин” (Разлог) отново с 1:2 в първия кръг. За “орлетата” от Благоевград това е първи успех в последните три мача. Двубоят се игра на много тежък, наводнен и кален терен, който затрудняваше сериозно двата състава. Играта бе често прекъсвана от нарушения, което доведе до общо шест жълти картона. В първите 15 мин. на двубоя преобладаваше битката, като положения липсваха и пред двете врати. След спирането на поройния дъжд дойде и първата опасна атака на “Локо”. В 27 мин. Красен Трифонов стреля от 30-тина метра, но топката облиза напречната греда. След центриране от дясно Антоний Балъков можеше да се разпише с глава в 35 мин., но отново коженото кълбо мина на сантиметри над вратата. В продължението на първото полувреме домакините получиха възможност да открият резултата, след като в тяхна полза бе отсъдена дузпа от главния съдия Вихрен Манев. Янаки Смирнов остана сам срещу вратаря Бахтарлиев. Стражът на гостите влезе остро в краката на нападателя и бе санкциониран с жълт картон и дузпа. Смирнов стреля безпощадно от бялата точка и откри за 1:0.
Второто полувреме “орлетата” се хвърлиха в атака и успяха да спечелят скъпоценните три точки с пълен обрат в края на мача. В 67 мин. Тони Тасев проби по дясното крило и центрира отлично към Мартин Тошев, който се появи на почивката. Нападателят на “Пирин” остана сам срещу вратаря и стреля силно, но Рашков успя да улови. Опитите на гостите да изравнят все пак се увенчаха с успех в 79 мин. Мартин Тошев отправи топовен удар след центриране, но стражът на “Локо” успя да избие. За лош късмет топката попадна в Тони Тасев, който асистира на влезлия като резерва Антоний Хаджииванов да вкара с глава за 1:1. Късметът бе на страната на гостите в 4-минутното продължение и с гол в 91 мин. те смълчаха трибуните на стадиона в Горна Оряховица. Капитанът на “Пирин” Георги Георгиев се възползва от центриране на Костадинов, засече топката с глава и опъна мрежата за победното 1:2.
Изпълнената с напрежение среща бе посетена от близо 1000 “черно-бели” фенове. Агитката на “Локо” докрай окуражаваше любимия си отбор, въпреки пороя, който се изля над тях. Двубоят бе наблюдаван от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. ОФК “Локомотив (ГО) – ОФК “Пирин” (Благоевград) – 1:2
“Локо” (ГО): Р. Рашков, Д. Мицаков, М. Иванов, И. Пенев, А. Фиданин, А. Димитров, Й. Апостолов (75 мин. И. Карапетров), А. Балъков (68 мин. А. Горанов), Л. Генчев, Я. Смирнов, К. Трифонов.
Георги ГЪРЕВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново