Военният отбор шампион при жените и втори при мъжете в държавното

Публикувано на пн, 26 окт. 2020
168 четения

Отборът на ВУСК “Васил Левски” (В. Търново) стана безапелационен шампион в държавното първенство по футбол на малки врати при жените. Финалната надпревара се проведе в Сливен. Възпитаничките на треньора Тодор Василев разгромиха на финала с 5:0 Крумово и се окичиха с купата за първото място и златните медали.
Великотърновки решиха финалния мач с 4 попадения още през първата част. С по два гола се отчетоха Теодора Йорданова в 14-ата и 17-ата минути и Велизара Владимирова в 15-ата и 20-ата минути. През второто полувреме падна още един гол за “болярките”, отбеляза го Стефани Тонкова в 38-мата минута.
В битката за бронзовите медали победи съставът на ВМСК – Варна. Той се наложи над “Транслогистик” (Бургас) с 4:0.
За най-добър нападател в първенството бе определена Теодора Йорданова от ВУСК “Васил Левски” (В. Търново). Вратар № 1 на турнира пък стана съотборничката ѝ Даниела Мирчева. Най-добър защитник е Пламена Дянкова от ВМСК – Варна. Всички отбори и индивидуални призьори бяха наградени от бригаден генерал Борислав Сертов – председател на Организационния комитет на първенството.
Силно бе представянето и на мъжкия отбор на ВУСК “Васил Левски”. Великотърновци стигнаха до финала за титлата, където отстъпиха с 2:0 на ВСК “Ботев” (Плевен). Двата гола за съперника вкара Цветан Лазаров в 22-та и 56-ата минути. “Болярите” са със сребърните отличия, а трети става тимът на ВСК – Бургас.
Бойо Попов от ВУСК “В. Левски” бе обявен за най-добър нападател в турнира. Индивидуалните призове за вратар и защитник взеха плевенчаните Стоян Колев и Мариян Димитров.
Отново в Сливен, но в местността Карандила, се проведе и държавното военно първенство по планинско бягане. Победители станаха Илия Куцаров (ВСК “Радар”) и Яна Христова (ВСК “Атия”). Трето място при жените спечели Ваня Михайлова от ВУСК “Васил Левски” (В. Търново).
Комплексното класиране се оглави от ВУСК “Васил Левски” с общ актив от 62 точки. Втората позиция бе за ВСК “Алпинист-101” (Смолян) с 61 т., а трети завършиха представителите на ВСК “Военна полиция” с 47 т. Наградите на победителите връчи о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, председател на Организационния комитет на проявата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново