“Локо” (ГО) завърши 1:1 у дома срещу “Поморие” на старта

Публикувано на ср, 26 юли 2017
146 четения

Горнооряховският “Локомотив” стартира с домакинско реми 1:1 срещу “Поморие” на старта си във Втора лига. “Железничарите” имаха пълен превес до почивката, като поведоха в самия край на полувремето, но през втората част отстъпиха инициативата на гостите, които стигнаха до изравнително попадение 3 минути преди края на мача.
Първата част премина при териториално надмощие на “черно-белите” и куп положения пред техния футболист Александър Киров, чиито удари обаче минаваха покрай гредите. При една от атаките той навлезе към вратата на скорост и бе съборен, но реферът Станимир Тренчев му вдигна жълт картон за симулация. Изстрел на Киров мина до гредата, а в 33-ата минута след центриране на Владимир Мичев отляво отново Александър Киров с глава засече топката, но тя мина до левия стълб.
Нов удар на Киров в 39-ата минута профуча над напречната греда. Последва нов изстрел с глава на домакините, защитникът Мариян Иванов, който вече е капитан на “Локо” (ГО), също с удар отдалеч стреля до вратата.
Все пак логичното се случи в 45-ата минута. Киров намери Якуб Идризов, който изведе отдясно тарана Диян Христов. Той си спря топката и с хубав удар с десния крак я прати в обратния ъгъл на поморийския вратар – 1:0.
През втората част обаче “Поморие” изнесе играта напред и активно потърси промяна. В 58-ата минута Борис Тютюков отправи удар, уловен от вратаря Димитър Николов. В ответната атака диагонален удар на Диян Христов мина до гредата на гостите.
Съперникът обаче продължи да атакува и в 68-ата минута се наложи вратарят Димитър Николов да избива, а в 75-ата минута Християн Казаков с пета прати топката до гредата. В 87-ата минута с изненадващ удар от средна дистанция Михаел Орачев изненада неприятно домакините и изравни – 1:1.
В края на даденото триминутно продължение Антоний Балъков изведе Любомир Генчев, но силният му удар от малък ъгъл мина над рамката на вратата.
“Локомотив”: Димитър Николов, Кристиян Димитров, Ивайло Тодоров, Мариян Иванов, Мартин Николов, Владимир Мичев, Якуб Идризов, Павел Головодов, Александър Киров, Антоний Балъков, Деян Христов (Димитър Байдаков, Петър Казаков, Любомир Генчев).

Александър Димитров:

“Започваме от нулата, търсим постоянство”

“Съжалявам, че не вкарахме втори гол и да направим втората част протоколна. Започнахме от нулата – градим нов отбор, в който само Любо Генчев игра през миналия сезон. Постоянството е черта на силните отбори, ние няма как сега да го имаме, но ще работим за това.
Повече ни прилягаше победата, въпреки по-слабото второ полувреме. Стратегията на “Локомотив” е да изгражда отбор и основа, на която да стъпим, и когато сме готови, да атакуваме елита. Миналата година “Локо” (ГО) не беше готов за “А” група нито игрово, нито с инфраструктура.
Обичам да работя с млади футболисти, предпочитам да залагам на българи, но това не означава, че няма да търсим и чужденци, които да вдигнат класата. Щабът ми е от можещи и знаещи хора, със спортния директор Ивайло Йорданов работим отлично.
Нека не си играем на “влез-излез” в елита. Не мога да прогнозирам кога ще се завърнем там, защото сме ограничени финансово. Може би ще стане по-бавно, но ще стане.”
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново