Стартира детският турнир “Трифон Иванов”

Публикувано на ср, 26 юли 2017
102 четения

Второто издание на детския футболен турнир “Трифон Иванов” ще се проведе днес и утре на стадион “Ивайло” във Велико Търново. Шест отбора ще определят носителя на купата по Футбол 9. Тимовете, съставени от деца, родени след 1 януари 2006 г., са разделени в две групи, а мачовете ще са във формат две полувремена по 30 минути. На терена ще излязат по осем полеви играчи и един вратар.
В група “А” са отборите на “Етър”, “Черноморец” (Бургас) и ЦСКА-София, а в група “Б” стартират “Локомотив” (Горна Оряховица), “Левски” (София) и “Берое” (Стара Загора).
Откриването на надпреварата е от 9:15 часа, трийсет минути по-късно са първите срещи. Съперници са “Черноморец” – ЦСКА-София и “Левски” – “Берое”. В групите са още двубоите: “Етър” – “Черноморец”, “Локомотив” – “Левски”, ЦСКА-София – “Етър” и “Берое” – “Локомотив”.
Мачовете за разпределяне на местата от първо до четвърто са на рождената дата на легендарния бранител от САЩ’94 – 27 юли. Финалът на турнира започва в 11:30 ч., закриването и награждаването на призьорите са веднага след последния съдийски сигнал.
Спортното събитие в памет на Трифон Иванов бе инициирано от кмета Даниел Панов. Първото му издание бе през миналата година, а победител стана формацията на “Лудогорец” (Разград). Организатори са Община В. Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и ОП “Спортни имоти и прояви”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново