“Локо” (ГО) ще прави нов отбор, десет напускат

Публикувано на чт, 22 юни 2017
162 четения

“Локомотив” ще гради почти изцяло нов отбор за участието си във Втора лига, стана ясно след първата тренировка от подготовката под ръководството на оставащия треньор Александър Димитров. Около 10 са напускащите футболисти. След Кифуети, Кавдански и Банков, които си тръгнаха с изтекли договори, напускат и Софиен Муса, Бен Отман, Юлис Ндонг и Милен Желев. Те ще си откупят правата и ще си търсят нови отбори, за което са се разбрали с ръководството. Специално за Ндонг може да се стигне до трансферна сума, тъй като към него има интерес от втородивизионен френски клуб. Жан Амброуз пък си събра багажа и изчезна още преди последния бараж с “Монтана”. От клуба са подали жалба до УЕФА за спиране на правата му. Още не е ясно какво ще предприеме Ндонгала, който е младоженец и има разрешение да се присъедини по-късно към подготовката, ако изобщо го направи. Вчера договора си разтрогна Влади Узунов.
Засега е ясно, че остава Стефан Цонков, като по всяка вероятност договор ще бъде предложен и на Атанас Фиданин. Симеон Мечев постепенно се възстановява от контузията и ще поднови тренировки с отбора.
Спортно-техническият щаб на клуба имаше среща с Управителния съвет и кмета на Общината. Александър Димитров получи пълен картбланш да прави селекция, като според ръководството на клуба и Общината той ще разполага с достатъчно бюджет, за да изгради конкурентен отбор във Втора лига. Идеята е да се търсят млади и перспективни български футболисти. Подготовката ще бъде изцяло при домашни условия, лагери не се предвиждат.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново