“Виолетовите” чакат днес името на първия си съперник в елита

Публикувано на чт, 22 юни 2017
158 четения

Новият член на Първа лига “Етър” ще научи днес името на първия си съперник в новото първенство, както и пълната програма за сезон 2017/2018 година в елитната група. Жребият за новия шампионат ще се тегли от 11:00 часа в Националната футболна база в Бояна, а великотърновският клуб ще бъде представен от спортно-техническия директор Стефан Атанасов и административния директор Страцимир Тинчев.
БФС обяви официално, че първенството стартира на 14 юли и в него ще вземат участие 14 отбора: “Лудогорец”, “Левски”, “Берое”, “Славия”, “Локомотив” (Пловдив), “Черно море”, “Ботев” (Пловдив), “Пирин” (Благоевград), “Етър” (Велико Търново), “Дунав” (Русе), “Витоша” (Бистрица), ЦСКА-София, “Верея” (Стара Загора) и “Септември” (София).
Заседанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз се проведе в Национална футболна база в Бояна. Сред основните акценти на сбирката бяха приемането на Нормативните документи на БФС за сезон 2017-2018, утвърждаването на листите на делегатите и съдийските наблюдатели за новия сезон в Първа и Втора професионална лига и обявяването на финансовия отчет за 2016 година. Българският футболен съюз е преминал успешно проверка във връзка с начина по който се разходват средствата по програмите на ФИФА.
Одобрен бе и официалният календар за сезон 2017-2018, който ще бъде публикуван в сайта на БФС в следващите дни. Още след днешния жребий ще стане ясна пълната програма, а БФС ще запази практиката да обявява точните дати и часове на всеки три кръга след консултации с телевизията, която държи правата на преките излъчвания.
Междувременно стана ясно, че контролата между отборите на “Дунав” (Русе) и “Етър” в петък е с нов променен начален час. От великотърновския клуб съобщиха, че двата отбора ще се срещнат утре, 23 юни, не от 18:30, а от 20:00 ч. на електрическо осветление на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна.
Русенският тим, който ще играе в евротурнирите срещу “Иртиш” (Казахстан), е на подготовка в Трявна и вече направи там първата си проверка, като завърши 2:2 с “Берое”. За етърци пък контролата ще бъде първа в подготовката.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново