“Локо” (ГО) отнесе като гост “Литекс 2”

Публикувано на ср, 28 окт. 2015
265 четения

“Локомотив” (Горна Оряховица) записа нова категорична победа, като спечели с 4:1 при гостуването си на “Литекс 2” в среща от 12-ия кръг на “Б” група. “Железничарите” събраха 26 точки, които ги нареждат на трето място само на 2 т. от лидера “Поморие” и на една от “Дунав” (Русе). Така локомотивци загряха по отличен начин за предстоящия в четвъртък 1/8 финал за Купата на България срещу “Лудогорец”.
Треньорът Сашо Ангелов заложи на титулярния си състав, без да пази футболистите за утрешната среща. Над всички отново беше Тихомир Кънев. Нападателят блесна с два гола и вече има 8 попадения на сметката си от началото на сезона (3 от тях са за Купата на България), в който пропусна първите няколко кръга заради контузия.
Гостите от Горна Оряховица бяха улеснени от червения картон на вратаря Александър Конов, който фаулира Кънев в наказателното си поле. Реферът отсъди дузпа, но Тихомир Кънев я пропусна срещу резервния страж на “Литекс”.
Точно Кънев обаче се реваншира, като откри резултата в 41-ата минута. При центриране от фаул на Красен Трифонов Кънев изпревари защитник на “оранжевите” и се разписа с глава – 0:1. Три минути след началото на втората част Милен Желев удвои резултата за гостите. 17-годишният Тонислав Йорданов върна едно попадение в 61-ата минута.
Отново Тихомир Кънев направи 1:3 само след няколко минути с удар от около 25 метра. За крайното 1:4 точен в добавеното време беше Димитър Байдаков, който опъна мрежата на домакините след отлично проведена контраатака на тима от Горна Оряховица.
За “Локомотив” това е четвърта поредна победа. Вече в десет последователни официални срещи тимът не познава вкуса на поражението. Сашо Ангелов и момчетата му се надяват отличната серия да продължи и в четвъртък от 13:30 ч., когато “Локомотив” (ГО) приема шампиона “Лудогорец” и ако го елиминира, ще предизвика сензация в турнира за Купата на България.
“Локо” (ГО): Пламен Колев, Мариян Иванов, Иван Пенев, Атанас Фиданин, Йордан Апостолов, Денислав Мицаков (Антоний Балъков), Мартин Райнов, Милен Желев, Димитър Байдаков, Тихомир Кънев (Атанас Димитров), Красен Трифонов (Иво Михайлов).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново