“Локо” (ГО) гостува на “Дунав” за Купата

Публикувано на пт, 5 Дек. 2014
265 четения

“Локомотив”(ГО) излиза в реванш срещу “Дунав” (Русе) за Купата на България по футбол. Горнооряховци имат уникалния шанс да направят компания на 7 отбора от “А” група, които вече се класираха за 1/4 финалите. През седмицата това сториха “Литекс”, “Локо” (Сф), “Левски”, “Локо” (Пд), “Хасково” и “Черно море”, а последният мач е “Лудогорец” – “Берое”.
Така мачът “Дунав” – “Локо” (ГО) ще излъчи единствения представител на “Б” или “В” група в следващия кръг, който е напролет. Мачът в Русе трябваше да е на 3 декември, но по предложение на “драконите” и със съгласието на “железничарите”. Спортно-техническата комисия към БФС го премести за утре, 6 декември (събота). Идеята е двубоят да бъде в почивен ден, за да може повече хора да подкрепят двата тима в ключовата битка. Реваншът ще започне в 13,00 часа на Градския стадион в Русе. Стабилна агитка ще подкрепи горнооряховските “железничари” и в този двубой. От фенклуба на локомотивци организираха екскурзия с автобус. Цената на пътуването е 5 лв. Към фенския автобус ще се присъедният и още запалянковци, които ще пътуват с личните си автомобили. Автошествието ще потегли за Русе в събота в 10,00 ч. от съда.
В първия мач от купата на България “Локомотив” (ГО) и “Дунав” (Русе) не успяха да излъчат победител, като завършиха 1:1 в изключително напрегнат двубой на стадиона в Горна Оряховица. Резултатът бе открит от гостите, след като Чакъров отбеляза красив гол със задна ножица в 45-тата минута. Преднината на “драконите” се запази до 90-ата минута, когато Денислав Мицаков изравни. Той опита да центрира в наказателното поле, но в крайна сметка топката се оказа в мрежата на “драконите”. Така двата тима оставиха развръзката за реванша в Русе.
“Нямаме намерение да отпадаме от турнира. Тръгваме за благоприятен резултат, който ще ни позволи да продължим напред в четвъртфиналите”, коментира старши треньорът Сашо Ангелов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново