“Локо” (ГО) би “Етър” на финала на детски турнир

Публикувано на пт, 9 сеп. 2016
386 четения

Децата на “Локомотив” (Г. Оряховица) спечелиха детския турнир по футбол за купата на Община Полски Тръмбеш. На финала възпитаниците на Илия Пендов се справиха с връстниците си от “Етър” с 3:2 след дузпи. Мачът бе много оспорван и в редовното време завърши 2:2. За “виолетовите”, които водеха в резултата до 30-ата минута, точни бяха Костадин Белалиев и Захари Атанасов, а за малките “железничари” се разписаха Кристиян Дечев и Стефан Илиев.
В предварителните групи локомотивци пречупиха “Бенковски” (Бяла) с 2:0, “Янтра 1919” (Габрово) и “Янтра” (П. Тръмбеш) с по 3:0. Етърци пък се справиха с ОФК “Павликени” със 7:1, “Академик” (Свищов) с 6:1 и “Левски 1986” (Стражица) с 9:1.
В срещата за 3-4 място “Левски 1986” загуби от “Янтра 1919” с 0:1. За 5-6 място “Бенковски” победи “Академик” с 4:1, а за 7-8 място “Павликени” надделя над “Янтра” с 2:1.
Домакините от Полски Тръмбеш бяха направили отлична организация за провеждане на срещите. Купата на победителите бе връчена от Стефан Чакъров, бивш капитан на “Етър”, а на подгласниците им – от Назиф Кадир, заместник-кмет на Община П. Тръмбеш, обличал екипа на “Локо” в “А” група. Ветеранът на “Етър” Трендафил Коцев пък отличи третите в класирането от “Янтра 1919”. Голмайстор на турнира стана Костадин Иванов от “Левски 1986” (Стражица) с 11 гола. Стражът на горнооряховчани Ивайло Стефанов получи приза за най-добър вратар, а съотборникът му Дилян Дончев бе обявен за най-добър защитник. Най-добър нападател е Костадин Белалиев от “Етър”.
Зоналният съвет на БФС във В. Търново зарадва всички отбори с екипи и топки.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново