Три шампионски титли за “Етър-78” от държавното по стрелба с лък

Публикувано на пт, 9 сеп. 2016
202 четения

56 състезатели от 8 клуба взеха участие на държавното първенство по стрелба с лък за момчета, момичета, кадети и кадетки. Надпреварата се проведе на стадион “Локомотив” във Варна в дисциплините рекърв и компауд. Представителите на “Етър-78” спечелиха два сребърни и един бронзов медал в индивидуалната надпревара на рекърв и три шампионски купи в отборната.
Във възрастовата група кадетки Никол Недялкова стана вицешампион на България. Великотърновката бе втора в квалификациите, а в елиминациите се справи последователно с Йонета Иванова от “Антибиотик” с 6:4 и Теодора Иванова “Феникс Арчъри” със 7:1. В спора за титлата Никол отстъпи пред Йорданка Атанасова (“Тракиец – Садово” с 0:6. При момичетата до 14 г. две етърки стъпиха на почетната стълбичка. Даниела Личева стреля 593 точки и се окичи със сребро, Димислава Давидова е трета с 456 т. В същата възраст Габриела Иванова е девета. При момчетата на четвърто място се подредиха Рикардо Собчак до 14 години и Симеон Йорданов до 11 г. При 11-годишните момчета Любомир Личев е шести, Николай Крачев е девети, Димитър Крумов десети.
В същата възрастова група при момичетата Яница Петрова е седма, Симона Петрова – осма, Мирослава Миланова единадесета. В отборната надпревара на рекърв “Етър-78” в състав Даниела Личева, Димислава Давидова и Габриела Иванова се класираха на първо място с 1407 т. Отборите на “Етър-78” са победители и при 11-годишните. При момчетата Симеон Йорданов, Любомир Личев и Николай Крачев събраха 1567 т. При момичетата Яница Петрова, Симона Петрова и Мирослава Миланова са на върха с 1240 т.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново