“Локомотив” U19 започна с 2:2 срещу “Черноморец”, след като губеше с 0:2

Публикувано на вт, 25 авг. 2015
139 четения

С равенство 2:2 дебютира “Локо” (ГО) срещу бургаския “Черноморец” в елитната юношеска U 19 група. Възпитаниците на Илия Пендов губеха с 0:2 още до 7-та минута, но успяха да изравнят и дори бяха близо до победата. Преди началото на мача клубът бе организирал представяне на отбора и новата му екипировка с логото на Община Горна Оряховица, която е основен спонсор на юношеския тим.
Още първата атака на гостите хвана неподготвена защитата и резултатът стана 0:1 още в първата минута. Паниката в отбора на “Локо” доведе до още един удар в 7-та минута. Също след неразбирателство в ляво на защитата дойде втори гол. Имаше съмнение за засада в ситуацията. Студеният душ в началото наля с олово краката на локомотивци и до 25-ата минута гостите владееха играта.
В 18-та минута треньорът Илия Пендов замени Саидов с Бойчев и направи вътрешни размествания, които стабилизираха защитата. Но първият удар към вратата на гостите дойде чак в 30-ата минута. Марин Пендов стреля, но извън рамките на вратата.
Постепенно натискът се засилваше. Пламен Илиев бе изведен около дузпата, но не успя да отправи точен удар. Никола Какамъков и Янек Кирилов стреляха силно, но без успех.
Усилията на “черно-белите” все пак се увенчаха с гол в 42-ата минута, след като Людмил Иванов пребори почти цялата защита на “сините” и с прекрасен удар от въздуха разстреля вратаря Гочев за 1:2.
През второто полувреме “Локо” натика “Черноморец” в тяхната половина. Надмощието на домакините беше тотално, бързи атаки по фланговете носеха опасности пред вратата на “Черноморец”, но центриранията все не намираха пролуки. Стражът на бургазлии трябваше да се намесва на няколко пъти и успя да спаси удари на Кирилов и Какамъков. Пламен Илиев направи много хубав рейд през целия терен, но не успя да нанесе решителен удар.
В 70-та минута Марин Пендов центрира отдясно, а пред вратата на Гочев стана меле, в което най-съобразителен се оказа Янек Кирилов, който с отскок вкара топката в мрежата за 2:2.
След втория гол “Локо” се впусна да търси победата, още повече че в 75-та минута гостите останаха с човек по-малко. Увлечени в атака горнооряховчани позабравиха защитата и можеха да бъдат наказани от две бързи контраатаки на гостите. При едната блестящо спасяване направи добре игралият в този мач вратар Емил Попов.
Последният шанс за победа на домакините пък бе порязан от съдията, който не отсъди дузпа, след като защитник в синьо буквално захлупи топката с две ръце в наказателното поле.
“След втория гол в нашата врата сигурно бях единственият човек на стадиона, който вярваше, че нашите могат да обърнат мача. Мога само да им благодаря за пълното раздаване. Това е първи мач на такова високо ниво за тях, но те вече демонстрираха характер и хъс. Често им повтарям, че не е страшно да паднеш, важно е бързо да станеш. Момчетата успяха да обърнат мача и доказаха, че вече сме им влели локомотивска кръв и никой няма да се чувства удобно на стадион “Локомотив”, коментира треньорът Илия Пендов.
“Локомотив”: Емил Попов, Борислав Рачев, Димитър Кръстев, Ивайло Маринов, Саид Саидов (18 Георги Бойчев), Даниел Йорданов (65 Антоан Илиев), Никола Какамъков, Людмил Иванов (90 Боян Борисов), Янек Кирилов, Марин Пендов (80 Мартин Тодоров), Пламен Илиев.
 Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново