“Академик” с втора поредна победа

Публикувано на вт, 25 авг. 2015
128 четения

Втора поредна победа като гости от началото на сезона записаха футболистите на “Академик” в Северозападната “В” група. След успеха в Козлодуй, свищовлии взеха трите точки и в Червен бряг.
На неравния и поразкалян терен “студентите” показаха, че са по-качестваният отбор и като цяло превъзхождаха домакините. Преди почивката най-добрите голови възможности се разкриха пред Тошко Тодоров и Кристиян Тафраджийски. Първият излезе сам срещу вратаря на домакините, но не успя да го преодолее, от чиста позиция пропусна и вторият.
През втората част гостите продължиха да организират опасни атаки, като шансовете този път бяха пред Дангуров и заменилия го Стефан Иванов. В 73-ата минута Георги Колев излъга бранител на “партизаните” и със силен удар отбеляза победното попадение в срещата.
“Съперникът се бори здраво, но ние стояхме по-добре на терана. Именно теренът попречи да запишем по-убедителна победа, тъй като футболистите ни са свикнали на далеч по-добър и този ги затрудни. Много добро съдийство на рефера Павел Мичев и асистентите му”, коментира изпълнителният директор на свищовския клуб Анатоли Дончев.
Отборът посвети победата на рождения ден на зам.-кмета на Свищов Емил Димитров, който е и президент на общинския футболен клуб.
“Академик”: В. Димитров, Фидин, Ганев, Ангелов, Денчев, Каравелов, Трайков, Дангуров (60 Ст. Иванов), Тафраджийски, Т. Тодоров (85 Кр. Димитров), Колев (83 Маринов).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново