“Етър” изпусна “Лудогорец” във Велинград – 1:1

Публикувано на вт, 25 авг. 2015
379 четения

Малките етърци, родени 2002 г., изпуснаха заслужена победа срещу “Лудогорец” в първия си мач от международния юношески турнир във Велинград. Възпитаниците на треньора Марин Стефанов водеха с 1:0 срещу селектирания тим на разградските “орли”, които изравниха чак 7 минути преди края на мача.
Двубоят на градския стадион във Велинград бе много интересен и с положения и опасности пред двете врати. “Етър” започна със силен натиск, продължил до средата на първата част. Напред действаха Христо Кунчев в центъра, Ивелин Ангелов отдясно и Христо Марков отляво.
Още в 7-ата минута Ивелин Ангелов предприе хубав рейд в наказателното поле на “Лудогорец”, а в 16-ата минута Даниел Кънчев овладя топката и отправи опасен удар, но вратарят на съперника спаси.
Постепенно “Лудогорец” изнесе играта напред и на свой ред създаде опасности, като на два пъти отправи опасни удари, избити от вратаря на етърци Стефан Петров. Към края на полувремето разградчани наложиха териториален превес и показаха, че са силен отбор. Етърци предимно се бранеха, като в 25-ата минута отново Петров спаси опасен удар, а след друго разбъркване топката бе насочена към опразнената врата, но на голлинията срещна тялото на играч на “Етър”.
В самия край на полувремето в 35-ата минута етърци можеха да поведат – след центриране от корнер последва удар отблизо, който отново вратарят на съперника спаси.
“Етър” поведе в 45-ата минута с красив гол на Ивелин Ангелов, който беше и най-добрият играч на “болярите” в мача. Той получи топката отдясно, напредна и с майсторски прехвърлящ удар не остави шансове на вратаря на “Лудогорец” – 1:0!
“Виолетовите” продължиха да атакуват и десет минути по-късно спечелиха фаул пред пеналта, от който Даниел Кънчев стреля отлично, но вратарят отново спаси. После отново дойде ред на разградчани, които в 57-ата минута също изпълниха фаул, от който топката срещна напречната греда. В следващата минута пък нападател на “Лудогорец” излезе сам срещу вратаря, но Стефан Петров отново спаси.
За “Етър” Емил Спасов можеше да удвои, но ударът му мина до гредата, а след два чудесни паса на Ивелин Ангелов Христо Кунчев пропусна от чисти позиции. Седем минути преди края след добра комбинация лудогорци изравниха – 1:1. Това не смути “виолетовите”, които до края на мача атакуваха и имаха още възможности да спелечят мача.
“Етър”: Стефан Петров, Стилиян Монов, Теодор Йорданов, Десислав Пенев, Борислав Марков, Емил Спасов, Даниел Кънчев, Ивелин Ангелов, Велизар Тонков, Христо Марков, Христо Кунчев (Георгиев, Т. Райков, Юл. Райков, Спиридонов, Петров, Владимиров, Атанасов, Петракиев, Марков, Николов).
Надпреварата бе открита на градския стадион в курортния град от името на организаторите от Драго Панков, който представи всички отбори участници, сред които отличи и “болярския” тим.
Преди откриването се игра и първата среща, в която “Ботев” (Пловдив) надигра убедително с 4:0 домакините от “Чепинец” (Велинград). Това е второто издание на един от най-силните детски турнири по футбол в страната ни – “Звезди на бъдещето 2015”.
Турнирът е разделен на две възрастови групи – за деца до 14 г., родени през 2002 г., и за деца до 11 г., родени през 2005 г. Първите ще играят футбол 11 за “Купата на Община Велинград”, а вторите – футбол 7 за “Купата на Община Ракитово”.
Участват отборите на Войводина (Нови Сад), една от най-добрите футболни школи на Балканите, и голяма част от водещите ДЮШ в страната: Берое (Стара Загора), Ботев (Пловдив), ДИТ Спорт (София), Етър (Велико Търново), Лудогорец (Разград), Национал (София), Черноморец (Бургас), Вихрен (Сандански), Орлета (Пазарджик) и домакините от Чепинец (Велинград). Всички мачове ще се ръководят от съдии на БФС.
Целта на турнира е да се подпомогне развитието на играчите от участващите отбори, които ще имат възможност да премерят сили преди началото на новия футболен сезон. Мачовете ще се играят в две сесии – сутрин и следобед на двата стадиона (футбол 11 във Велинград и футбол 7 в Ракитово). Финалите и награждаването са насрочени за обедните часове на петък, 28 август.
Освен това участниците имат отлични условия за изграждане на ползотворни и дългосрочни добри отношения между деца, треньори и ръководители и време за опознаване на едни от най-красивите кътчета на България. Организатори са Община Велинград, Община Ракитово, БФС и туристическа агенция “Национал турс”.
При родените 2002 г., където участва и “Етър”, отборите останаха седем, тъй като в последния момент “Славия” се отказа от участие. Така тимовете ще играят всеки срещу всеки.
Етърци стартираха срещу “Лудогорец”, а днес от 10:30 ч. играят срещу “Ботев” (Пловдив). В сряда “виолетовите” имат два мача – от 9:00 ч. срещат “Берое”, а вечерта от 18:30 ч. играят с “Чепинец” (Велинград).
В четвъртък те срещат от 10:30 ч. сръбския “Войводина” (Нови сад), който е воден от бившия известен футболист на “Цървена звезда” и Югославия, играл и в “Левски” – Миодраг Пантелич. В петък от 12:00 ч. етърци играят последния си мач срещу столичния ДИТ.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново