“Локомотив” с два бронзови медала от държавното по бокс за ученици

Публикувано на пт, 11 Ное. 2016
480 четения

С два бронзови медала се завърнаха състезатели на боксов клуб “Локомотив” от държавното лично първенство по бокс за ученици. Европейският шампион по бокс Свилен Русинов заведе трима свои възпитаници в Габрово. В категория до 54 кг Георги Миновски постигна две победи по пътя към полуфинала. На старта той се наложи над Асен Мирославов от “Бдин” с 3:0 съдийски гласа, а във втората си среща надви Максимилиян Щерев от клуб “Мизия 80” с 2:1. В спор за място във финала Георги отстъпи на шампиона Антон Георгиев от “Олимп” и завоюва бронзов медал.
На трето място в супертежка категория +76 кг, при дебюта си на държавно първенство, се класира Ангел Тихинов. Възпитаникът на Свилен Русинов записа безапелационна победа с 3:0 гласа срещу Венелин Коцев от “Славия”. На полуфинала Ангел бе спрян от Еркай Йосифов от “Арда” и завоюва бронзов медал.
Друг дебютант Алекс Лазаров в кат. 50 кг изигра трирундов мач и след равностойна игра отстъпи по точки на Даниел Цолов от “Мизия 80” и остана на пето място в категорията си.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново