Антъни Иванов трети в класацията за най-добър млад спортист за месец октомври

Публикувано на пт, 11 Ное. 2016
165 четения

Европейският вицешампион по плуване за младежи Антъни Иванов зае трето място в анкетата за най-добър млад спортист за месец октомври на Viasport.bg. Антъни бе един от фаворитите за първото място, но бе изпреварен в допитването до читателите на портала за детско-юношески спорт Божидар Темелков (18 г., самбо) и Габриела Антова (14 г., шахмат).
В класацията суперталантът от старата столица събра 164 вота. Победителят Темелков е с актив от 638 гласа. 18-годишният възпитаник на СА “Биоком Ставен” (Сливен) спечели световната титла по самбо при юношите до 18 г. в категория до 65 кг от първенството на планетата в Плоещ (Румъния). Втора в класацията за октомври е Антова с 300 гласа.
През октомври великотърновецът подобри националния рекорд на 200 м бътерфлай за мъже (1:53.84 мин.) по време на международния турнир “13 ноември” в Скопие. По този начин Антъни вече държи всички национални рекорди в бътерфлая за мъже и си гарантира квота за световното първенство за мъже и жени в малък басейн (25 метра), което ще се проведе в Канада през декември.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново