“Локомотив” приема шампиона “Лудогорец” в 1/8-финал за Купа България

Публикувано на чт, 1 окт. 2015
210 четения

Шампионът “Лудогорец” ще гостува в Горна Оряховица на местния “Локомотив” в мач от осминафиналите в турнира за Купата на България. Това постанови изтегленият вчера жребий. Победителят ще бъде излъчен в една среща, като датите са 27, 28 и 29 октомври. В предишния кръг горнооряховци отстраниха лидера в Североизточната “В” група “Черноморец” (Балчик) с 3:0 като гост след хеттрик на Тихомир Кънев.
Междувременно от Фенклуб “Локомотив” съобщиха, че организират пътуване до Плевен с влак за мача със “Спартак” тази събота. Привържениците на “железничарите” могат да последват отбора на символичната цена от 7 лева. Плащането ще става на място, като фенклубът е определил свои представители, които ще събират парите. Място има за всички желаещи, а билетът е групов. Сборният пункт е на централна гара до 11 часа. Влакът тръгва в 11:20, а се връща в 22:22 часа. Самият мач започва в 16:00 часа.
По-възрастните фенове веднага се сетиха за едно друго пътуване до Плевен за мач със “Спартак” през 1987 г. Тогава двата отбора са конкуренти за влизане в “А” група и за дербито в Плевен железницата отпуска безплатен влак за всички фенове на “Локомотив”. Заради доброто настроение от изпитото във влака вино походът е наречен “Когато гъмзата лудува”.
Почти 20 години по-късно “Локо” и “Спартак” отново са конкуренти в “Б” група. “Локомотивци” обаче стоят доста по-добре в класирането. Засега са на четвърто място със 17 точки от девет мача, докато “Спартак” има 12 точки. Но за сметка на това пък статистиката е в полза на плевенчани, особено за мачовете на техен терен.
“Точно сега е време статистиката да се обърне в полза на “Локомотив”. Отборът ни е по-силен, нека покажем, че и ние сме по-добри. Призоваваме за масово присъствие и неистова подкрепа, такава каквато сме показвали безброй пъти”,  апелират феновете в поканата си за мача.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново