Наказаха “Етър” с 1 мач лишаване от домакинство и глоба от 1375 лева

Публикувано на чт, 1 окт. 2015
254 четения

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС в старата столица наказа ФК “Етър” с една среща лишаване от домакинство и глоба от 1375 лева, заради инцидент с фенове от В. Търново на стадиона в град Левски. Според докладите на длъжностните лица след двубоя е имало стълкновение между привърженици на “виолетовите” и играч на домакините в района на стадиона. Великотърновци спечелиха двубоя с “Левски 2007” с 3:1, като по време на срещата не е имало проблеми по трибуните.
Единственото прегрешение на агитката по време на мача е хвърлена факла на терена, заради което клубът е глобен 125 лева.
Паричната санкция от 1250 лв. и лишаването от домакинство са заради случилото се след двубоя, около сградата на стадиона.
Така предстоящата среща, от деветия кръг на първенството на Северозападната “В” група с “Партизан” (Червен бряг), която трябваше да се играе на стадион “Ивайло” в неделя от 16 часа, ще бъде на чужд терен.
Най-вероятно “домакинството” ще е в Севлиево, тъй като по нормативните документи на БФС мачът трябва да е на петдесет километра по посока на града на гостуващия отбор.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново