“Локомотив” остана на трети коловоз след нова грешна стъпка у дома

Публикувано на пт, 24 апр. 2015
129 четения

Горнооряховският “Локомотив” направи трети пореден мач без победа, като след равенството у дома срещу “Верея” и загубата в Банско, завърши в междинния кръг 1:1 и с “Добруджа”. По същото време “Пирин” също не успя да победи банскалии, но си запази второто място с 2 точки аванс пред “железничарите”.
Двата отбора изиграха крайно непривлекателен мач в студеното и ветровито време пред около 400 зрители. Преди срещата стана ясно, че Сашо Ангелов няма да може да  разчита и на вратаря Радослав Рашков, който на тренировка получи контузия на коляното заради твърдия терен на горнооряховския стадион. Мачът бе и с благотворителна цел, като приходите ще отидат за лечението на майката на горнооряховския вратар.
Още в началото Любо Генчев направи добра атака, но опитът му да намери вратата с външен фалц не успя. В 9-ата минута рейд на Мирослав Иванов завърши с пас към Атанас Димитров, чийто удар бе уловен от вратаря. После хубав пробив и центриране отдясно на Любо Генчев завърши с неточен удар на Деко в аут. Голът за домакините падна в 27-ата минута и бе най-красивата ситуация в целия мач. Янаки Смирнов пусна находчиво към Миро Иванов и халфът технично копна топката над вратаря на гостите – 1:0.
До почивката и двата отбора създадоха само по още едно положение. В 42-ата минута мощен удар на Димитров профуча над вратата, а за добруджанци след центриране отдясно Божилов с глава стреля опасно до гредата.
За “Добруджа” игра бившият халф на “Локо” (ГО) и “Етър” Нико Петров, който отново си заработи жълт картон и бе сменен предвидливо от Димчо Ненов. Треньор на вратарите пък е бившият наставник на “виолетовите” Калоян Чакъров.
Добруджанци по чудо не изравниха в 53-ата минута след страхотно меле пред вратата на Митев, като няколко удара бяха блокирани от защитата и вратаря. В 55-ата минута след атака на “Локо” (ГО) Балъков довкара топката в мрежата, но тъчреферът бе маркирал засада.
В ответната атака “Добруджа” все пак изравни с удар на Костадин Ничев в долния десен ъгъл – 1:1. До края и  на двата отбора играта бе в центъра, като и двата отбора грешаха в пасовете или изритваха топката безцелно нагоре. Един далечен удар на резервата Ненов бе уловен от вратаря, а в 64-ата минута бе единственото чисто положение за нов гол, но Любо Генчев от изгодна позиция би с глава над гредата.
Хаотичният натиск на локомотивци в края донесе няколко центрирания от фаулове, а в последната минута изстрел на Миро Иванов от фаул бе изваден от Петков в корнер и това бе всичко в мача.
“Локомотив”: Митев, Мицаков, Мар. Иванов (66 Пенев), Харизанов, Михайлов, Димитров (60 Ненов), Трифонов, Мир. Иванов, Л. Генчев, Балъков (76 Яв. Генчев), Смирнов.
В неделя “железничарите” имат поредно изпитание – те гостуват на застрашения от изпадане “Ботев” (Враца), чийто бивш треньор е Сашо Ангелов. Врачани бяха лишени от домакинство за 2 мача заради атака и счупени стъкла на колата на реферите в предишния кръг. Така неделният двубой ще се играе от 17:00 ч. на неутрален терен, главен съдия е Тихомир Алексов. При победа на “Локо” (ГО) и загуба на “Пирин”, който гостува в Добрич, интригата за второто място отново може да се завърне.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново