Купата на “Coca-Cola: Движи се!”идва утре в старата столица

Публикувано на пт, 24 апр. 2015
328 четения

Велико Търново ще стане утре арена на оспорвани футболни двубои между 22 училищни отбора от региона. Това ще се случи в рамките на турнира “Купата на Coca-Cola: Движи се!”, който ще се състои тук за втора поредна година. Съревнованията ще започнат в 10:00 часа на територията на футболен комплекс “Спортно Търново”.
Освен завладяващите съревнования на терена, още множество забавни предизвикателства и игри ще очакват жителите на околността. За да се забавляват заедно със своите фенове, в града ще пристигнат музикалните таланти Пламен и Иво Добреви, които ще засвидетелстват за пореден път своите страхотни танцувални умения в състезанието “Раздвижи своя талант”.
Тв водещият Лео Бианки също ще се включи в множеството забавления в празничния ден, а футболните запалянковци ще могат да се докоснат до емблематичната футболна топка от мача между Бразилия и Чили на миналогодишното световно първенство по футбол.
Четири са градовете, на чиято територия предстои да се решат финалистите в “Купата на Coca-Cola: Движи се!”. Това са градовете: Варна – 9 май, Русе – 16 април, София – 30 май и Бургас – 6 юни. На 19, 20 и 21 юни първенците от всички осем града ще се впуснат в битка за почетното първо място и голямата награда – спортен лагер в “Реал” Мадрид.
За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта.
Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново