“Локомотив” (ГО) взе Емин Ахмед, Айкут Рамадан и Сава Савов

Публикувано на пн, 24 юни 2019
177 четения

Втородивизионният “Локомотив” (Горна Оряховица) обяви първите си три нови попълнения. Това са Емин Ахмед, Айкут Рамадан и Сава Савов. Айкут Рамадан е роден на 10.07.1998 година, играе на позицията полузащитник. Рамадан е юноша на ПФК “Литекс” (Ловеч) и ЦСКА. Играл за отборите на ЦСКА-София – в първия и втория отбор, “Царско село”, “Монтана” и ЦСКА 1948 (София).
Емин Ахмед е роден на 10.03.1996 година, краен защитник. Емин Ахмед е юноша на ПФК “Берое” и е младежки национал, а кариерата му минава през “Берое” (Стара Загора), “Верея” (Стара Загора), “Ботев” (Гълъбово) и “Дунав” (Русе).
Сава Савов – роден на 07.07.1996 година, опорен полузащитник. Роден е в Сливен, но голяма част от юношеското обучение минава в школата на ЦСКА. За него това е втори период в Горна Оряховица, а освен това е играл за отборите на ЦСКА 1948 (София), “Първа Атомна” (Козлодуй), “Монтана” и “Несебър”.
“Локомотив” се е договорил вече и с вратаря Пламен Колев и се очаква той да се присъедини към подготовката на “железничарите” днес. Феновете, които познават Колев от престоя му в “Локо” през сезон 2015/2016, ще могат отново да го видят в игра още на 26 юни, когато е контролата с “Дунав”.
30-годишният Пламен Колев е от Стара Загора и е продукт на школата на “Берое”. Играл е за “Видима Раковски”, “Черно море”, “Банско”. След престоя в Горна Оряховица премина във “Верея”, а последния сезон пази за “Ботев” (Гълъбово).
Междувременно и двата юношески тима на “Локо” (ГО) загубиха баражите си за попълване на елитните U19 и U17 групи, като не успяха да влязат в тях. При юношите, родени 2002/2003 година за попълване на U17, на финала в с. Оризари “Национал” (София) победи горнооряховци с категоричното 6:0, като вкара по три гола през двете полувремена.
При юношите старша възраст, набор 2000/2001 г. за попълване на елита в U19, локомотивци срещнаха на неутрален терен в Българово състава на “Верея” (Стара Загора). Двата отбора завършиха 1:1, а при изпълнението на дузпи старозагорци се наложиха с 4:2.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново