“Локомотив” (ГО) с първа загуба

Публикувано на пн, 4 окт. 2021
130 четения

Горнооряховският “Локомотив” допусна първа загуба в Трета лига от началото на първенството – с 1:0 регионалното дерби с “Янтра” (Полски Тръмбеш), в чиито редове играха няколко бивши футболисти на “черно-белите”. Един от тях – Красен Славчев, който е бивш капитан на “железничарите”, отбеляза и победния гол. С успеха домакините зарадваха своя треньор Петър Кръстев, който празнува рожден ден. Срещата предложи много голови положения и само едно попадение. Още във втората минута Любо Генчев от “Янтра” излезе сам срещу стража на “Локомотив”, излъга го, но не успя да опъне мрежата. Последваха два удара на Тони Маречков от домакините в гредата, а в 15-ата минута Генчев записа трета греда в актива на “Янтра”.
В 30-ата минута Красен Славчев стреля с глава, но бранител изчисти от голлинията. В 35-ата минута гол на Калоян Илиев от домакините беше отменен. През второто полувреме футболистите от Горна Оряховица владееха повече топката, но така и не стигнаха до чисто голово положение. В 46-ата минута Генчев отново удари гредата. В 75-ата минута обаче Красен Славчев намери мрежата след удар с глава, засичайки центриране на Любо Генчев за победното 1:0.
“Локо” (ГО) остава на първото място с 2 т. пред “Спартак” (Пл) и 3 пред “Севлиево”, но двата тима имат по един мач по-малко. Тръмбешчани пък се изкачиха на 8-та позиция с 13 точки.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново