“Локомотив” (ГО) продължи на 1/4 финал за Купата на БФС, етърци отпаднаха

Публикувано на пн, 21 Ное. 2016
144 четения

Великотърновска област ще има представител на четвъртфиналите за Купата на БФС при юношите ст. възраст, родени 1999 г. “Локо” (ГО) и “Етър” играха реванши у дома съответно срещу “Царско село” и “Нефтохимик” и завършиха с равенства, но “железничарите” продължават напред, докато етърци отпаднаха.
Горнооряховци бяха победили съперника си в София с 1:7 и бе ясно, че продължават напред, но подцениха реванша и не намериха себе си. Гостите поведоха в резултата в 24-ата минута с изстрел от 25 метра. Буквално при ответната атака последва центриране от статично положение и Димитър Димитров с глава изравни – 1:1. Почти веднага обаче столичани организираха хубава контра и отново дръпнаха в резултата – 1:2. Чак в 72-ата минута разбъркване в полето на съперника позволи на Мартин Атанасов да отбележи гол за 2:2. В 80-ата минута гостите можеха да поведат за трети път в срещата, като получиха дузпа, но ударът им от бялата точка излезе в аут.
Старшата възраст на “Етър” пък прие “Нефтохимик”, след като първият мач в Бургас бе завършил при резултат 2:0 за домакините. “Виолетовите” започнаха активно с желание да стопят пасива и поведоха в резултата. За съжаление неточност при изнасяне на топката позволи на гостите да изравнят и това реши нещата. Мачът завърши 1:1, а с общ резултат 1:3 напред продължават бургазлии.
Вчера етърци, родени 2003 г., приеха “Литекс” също в осминафинал реванш, след като бяха загубили в Ловеч с 3:0. Днес пък от 14:00 ч. на ст. “Ивайло” момчетата на “Етър”, родени 2001 г., посрещат “Септември” (Сф). Първата среща завърши 3:1 за домакините, но “виолетовите” имат надежди за краен успех, за което им трябва чиста победа с два гола.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново