“Локомотив” (ГО) готов за сензация, амбициран да отстрани “Лудогорец”

Публикувано на чт, 29 окт. 2015
174 четения

Изключително интригуващ осминафинал за купата на България предстои днес в Горна Оряховица. Местният “Локомотив” приема шампиона “Лудогорец”, като по регламент се  играе само един мач с елиминации (при равенство в редовното време следват продължения и дузпи). Това дава големи шансове на “железничарите”, които при евентуално отстраняване могат да хвърлят бомбата в този етап на надпреварата.
Горнооряховци се заканват да направят всичко възможно да излязат с чест от този двубой. Тимът не познава вкуса на загубата вече в десет поредни официални мача (девет за първенството и един за купата), като в продължение на 800 минути изобщо не бе допускал гол.
Преди седмица “Локомотив” прие в “Б” група дублиращия тим на “Лудогорец”, като спечели с 4:1. Мачът бе наблюдаван от старши треньора на разградчани Едуард Ераносян и изпълнителния директор Ангел Петричев, които разузнаваха съперника. След мача Ераносян категорично отказа да говори пред медиите за очакванията си за предстоящата битка.
“Никакво пестене на силите няма да има за “Локо” (ГО) срещу шампиона “Лудогорец”. Колко пъти в последните години на стадион “Локомотив” е играл участник в Шампионска лига. Това е голямо предизвикателство за нас и няма да има никакво пестене. Излизаме и играем пределно амбицирано, ако можем да победим – ще победим. В мачове с големи противници се изгражда футболният характер”, коментира старши треньорът на “Локомотив” Сашо Ангелов.
Единствената въпросителна е дали ще се възстановят играчите след мача с “Литекс-2”, спечелен в Ловеч с 4:1. Три дни след утрешната битка пък локомотивци приемат в първенството “Нефтохимик” и гонят първото място. В момента те са трети на 2 т. след “Поморие” и на една зад “Дунав”.
“Сега на дневен ред е “Лудогорец”, след това ще мислим за мача с “Нафтата”. Отборът работи добре, момчетата са във форма, така че по-малкото почивка няма да се отрази на състоянието им”, заяви по повод на сгъстената програма Сашо Ангелов. След изтичане на наказанието в състава се завръща Иво Харизанов.
Според медиите наставникът на разградчани Едуард Ераносян ще даде почивка на най-големите си звезди. Козмин Моци, Йордан Минев, Клаудиу Кешеру и Марселиньо почти сигурно няма да са на терена. Георги Терзиев и Жуниор Кишада са контузени и няма да играят. Върджил Мисиджан, който вече игра на стадион “Локомотив” с дублиращия отбор, този път може и да пропусне мача, тъй като също е с контузия.
“Не ме интересува как ще си реди отбора колегата. Ние играем нашата игра и ще дадем всичко от себе си за достойно представяне”, поясни Сашо Ангелов.
Битката започва днес от 13:30 ч. на стадион “Локомотив”. Главен съдия е Николай Йорданов от София с асистенти Веселин Мишев и Младен Маринов. Четвърти съдия е Георги Давидов от В. Търново, а съдийски наблюдател – бившият международен рефер от старата столица Веселин Богданов.
Интересът към мача е огромен и на стадион “Локомотив” се очакват 5-6 000 души. Любопитното е, че първата партида отпечатани и пуснати в продажба билети за мача бе бързо изкупена. Това наложи да се отпечатва втора партида билети и тя вече е в продажба. Цената на талоните е 6 лева, а за пенсионери и ученици ще има 50 % отстъпка. Техните билети ще са по 3 лева, като разликата в цената ще се поеме от общинската организация на ГЕРБ. Специален жест се прави за най-малките фенове до 14 години. Те ще могат да влязат безплатно на стадиона, но срещу представена ученическа книжка.
Клубът призовава феновете да се ориентират по-рано към стадиона, за да няма струпване и напрежение пред входовете преди самото му начало.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново