“Локомотив” (ГО) е съперникът за Купата на България, реши жребият

Публикувано на чт, 11 сеп. 2014
361 четения

Жребият за Купата на България си направи шега с отборите от региона. Вчера в София бе теглен жребият за основната схема на турнира, в която се включват и отборите от “А” и “Б” група.
За първи път ПФЛ раздели отборите на две урни, като в едната бяха сложени всички 16 състави от втория ешелон, а в другата – 12-те отбора от “А” група и четирите зонови първенци. По регламент на 1/16 финалите се играе само по един мач, като домакин е отборът от по-ниска група.
Куриозът е, че победителят от предварителната фаза в Северозападна България нацели от всички професионални отбори тъкмо “Локомотив” (ГО)! Така, ако “Етър” спечели зоновия финал, ще играе срещу вечния си съперник, когото м.г. срещна и за Купата на АФЛ.
Снощи “виолетовите” гостуваха на врачанския представител “Манастирище 2000”, като мачът се игра в с. Манастирище от 16 ч. Победителят отива на зонов финал срещу “Бдин” (Видин), като мачът е на 17 септември. Той няма да е на неутрален терен, а ще се тегли жребий за домакинството, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов.
Така крайният победител от зоната трябва да приеме “Локомотив” (ГО) в основната схема на турнира, като мачът е между 23 и 25 септември. Победителят ще бъде излъчен в по един двубой, като при равенство се изпълняват директно дузпи.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново