Вълнуващо посрещане на европейската шампионка Гергана Баръмова

Публикувано на ср, 10 сеп. 2014
270 четения

Гергана Баръмова с националния флаг при посрещането на летище София

Вълнуващо посрещане на Гергана Баръмова и съотборниците й от националния отбор на България по бадминтон за глухи на летище София устроиха близо 100 души роднини и приятели. В полунощ в понеделник Терминал 2 на аерогарата беше оглушен от аплодисментите на чакащите, които с букети и сувенири посрещнаха националите от “Великолепната седморка”, която спечели 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала от европейското първенство в Женева. Всички призьори бяха с медалите на гърдите си, като не криеха вълнението си от импровизираното тържество на аерогарата.
Първа излезе носителката на две европейски титли и още два медала Гергана Баръмова, която получи десетки поздравления, цветя и подаръци. Силно развълнуван беше и шефът на спортната федерация на глухите Николай Николов, който прегърна всеки от нашата делегация, а после ги събра, за да ги поздрави с думите: “Вие сте гордост за България! Изпълнихте целта си и съм безкрайно щастлив. Ще има специални премии за вашето представяне, защото това е най-доброто класиране на страната ни на шампионат от такъв ранг през последните години”, сподели Николов и се снима за спомен с всички.
Гергана Баръмова, която е олимпийска и световна вицешампионка, беше повече от щастлива, защото титлата от европейски шампионат й се изплъзна преди 4 години, когато на финала при резултат 20:16 в нейна полза скъса коленни връзки и загуби мача за титлата.
“Чувството е невероятно! Вече съм и европейски шампион и продължавам напред. Искам да благодаря на спортната федерация на глухите, които ни осигуриха всичко небходимо по време на лагерите, екипировка, ракети и чудесни условия”, сподели през сълзи Баръмова.
Старши треньорът на отбора доц. Анета Янева също не скри своите емоции и беше категорична, че шампионатът е бил много силен, представянето ни е било на изключително високо ниво и със сигурност догодина на световното по бадминтон, което ще е в София, ще вземем още медали.
От тази седмица Гергана Баръмова ще бъде в двуседмична почивка, като в началото на октомври започва подготовка за световния шампионат по бадминтон, който ще бъде през месец юли 2015 година в София.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново