“Литекс” взе Антоний Балъков и още няколко бивши етърци

Публикувано на чт, 26 ян. 2017
502 четения

Рестартиралият “Литекс”, който започна сезона в Северозападната Трета лига, стяга здрава селекция с амбиции за първото място. Ловчанлии направиха пореден силен трансфер, като привлякоха в редовете си халфа Антоний Балъков. За последно той игра в елита с “Локомотив” (ГО), а преди това бе и футболист на “Етър”. Играещият на позицията зад нападателя футболист бе освободен от горнооряховския тим през миналата година, като временно тренираше с “Етър”. Той опита да си уреди трансфер зад граница, но нещата не се получиха и в крайна сметка се наложи да отхвърли няколко добри оферти от Втора лига през последните седмици. 28-годишният футболист се е разбрал с “оранжевите” и е на практика деветото ново попълнение на отбора.
“Литекс” започна подготовка с тотално променен отбор – осем нови още през зимната пауза и шестима напуснали. На първата тренировка се присъединиха 8 нови, след които са още няколко бивши футболисти на “Етър”. Това са Радослав Байчев, който за последно бе в “Севлиево”, Жюлиен Бенков, който бе в “Спартак” (Плевен), идващият от кипърски отбор нападател Георги Какалов, както и вратарят Венци Димитров.
Нови са и Петко Ганев от “Созопол”, Веско Васев и Методи Костов от “Верея”, Преслав Антонов от “Спартак” (Плевен). Десетото ново име в Ловеч пък стана бившият нападател на “Левски” и “Славия” Атанас Курдов. За последно той игра във “Велбъжд”, след като и вторият му престой на “Герена” не завърши по най-добрия начин. Курдов е играл още за отборите на “Астана”, “Ботев” (Пд), “Локомотив” (Пд) и “Байер Леверкузен”.
Наставникът на “Литекс” Живко Желев реши повече да не разчита на четирима от футболистите, които през есента бяха част от тима. Клубът се раздели с Десислав Русев, Стефан Иванов, Илиян Митрев и Стефан Крачунов, както и с Тошко Тодоров и Мариян Симеонов.
“Доволен съм от селекцията. Важното е, че успяхме да привлечем играчите, които бяхме набелязали и искахме. Селекцията е завършена, не очаквам повече нови играчи. Взехме точните хора, от които имахме нужда. Опитни играчи, доказали се през годините, с които вярвам, че ще вдигнем класата. Убеден съм, че напролет ще бъдем с по-добро лице”, коментира Живко Желев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново