“Купата на шахматните сеньори” отново вдигна емоциите

Публикувано на пн, 17 февр. 2020
55 четения

Гросмайсторът по кореспондентен шах Младен Гуджев и Христослав Панов оглавиха крайното класиране във втория турнир по шахмат за ветерани “Купа на шахматните сеньори”. Призът бе учреден на мястото на досегашния “Втора младост”, който бе завинаги спечелен от Атанас Атанасов след трите му поредни победи, както бе по предварителния регламент. Новоучреденият приз бе създаден по предложение на мс Пламен Кънчев, а битките между шахматните ветерани отново са в клуб “Втора младост”.
Младен Гуджев и Христослав Панов завършиха надпреварата с равен актви от по 6.5 точки. След тях в подреждането останаха мс Иван Илийков и о.р. Атанас Атанасов, които са с по 6 точки. Близките резултати на четиримата показват оспорвания характер на състезанието. От основната схема този път изпаднаха Станьо Гатев и Живко Хлебаров, които ще трябва да минат през ситото на квалификациите.
Следващото издаие на турнира е в средата на март. По новия регламент “Купата на шахматните сеньори” ще бъде спечелена от този, който спечели 6-месечни турнира, без значение дали победите му са поредни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново