“Ком” (Берковица) и “Мизия” (Кнежа) са вариант да попълнят “В” група

Публикувано на ср, 15 юни 2016
323 четения

Поне от 16 отбора да се състои Северозападната “В” група и от новия сезон е амбицията на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново. По решение на футболната централа занапред групата ще се нарича Трета лига. Все още не е обявяван състав на групата и дата за началото на новото първенство, тъй като не е напълно ясен и съставът на Втора лига. Очаква се за нейното попълване да бъдат поканени поне вторите отбори от третия ешелон. “Ботев” (Враца) вече обяви готовност да играе в професионалния футбол, за разлика от втория в Югоизточната група “Розова долина”, който директно обяви, че няма такава възможност. Куриозното е, че същото стори и първенецът на Североизток “Черноморец” (Балчик).
Засега е ясно, че на Северозапад изпада със сигурност “Локомотив” (Мездра). От миналата година в групата би трябвало да остават “Академик”, “Левски-2007”, “Кариана”, “Павликени”, “Вихър” (Славяново), “Партизан” (Червен бряг), “Севлиево”, “Ботев” (Луковит), “Трявна”, “Бдин”, “Ювентус” (Малчика), вероятно “Янтра”. Изпадащи са “Ботев” (Козлодуй) и “Гигант” (Белене).
Два нови клуба са на път да попълнят Северозападната “В” група. Става въпрос за петия в Плевенската “А” областна група “Мизия 2005” (Кнежа), както и за шестия в Монтанската областна група “Ком” (Берковица). Предстои обаче оглед на стадионите им, по време нa които ще бъдат направени предписания. Те трябва да бъдат изпълнени в срок и ако това се случи, двата клуба ще участват в групата. Крайният срок е в края на следващия месец.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново